کپسایسین عامل اصلی سوزش زبان با مصرف فلفل !

کپسایسین که نوعی ماده شیمیایی در فلفل می باشد عامل اصلی سوزاندن زبان است ؛ ما در این مقاله قصد داریم از کپسایسین و روشی برای رفع سوزش زبان به واسطه این ماده بگوییم .
با چه روش هایی می توان سوزش فلفل را کم کرد و بهترین روش های رفع این حالت پس از خوردن غذاهای تند چیست ؟
کارشناسان علت سوزش زبان پس از مصرف غذاهای تند را وجود گیرندههایی در زبان میدانند که برای محافظت بدن از گرما یا اسید وجود دارند.
گفتنی است، براساس تحقیقات انجمن شیمی ایالات متحده در فلفل مادهای شیمیایی به نام کپسایسین وجود دارد که سبب تحریک گیرندههای درد به نام TRPVI بر روی زبان و بروز احساس سوزش در زبان میشود.
کارشناسان اعتقاد دارند خوردن آب پس از غذاهای تند و انواع فلفل باعث افزایش سوزش زبان میشود و در عوض نوشیدن شیر به دلیل خواص موجود در عناصر مولکولی شیر میتواند سبب شسته شدن کپسایسین از زبان و احساس خنکی در آن شود.
کپسایسین نوعی ماده بدون رنگ و بی بو است که در بافت فلفل به وفور یافت میشود. هنگامی که فردی فلفل میخورد سیگنالهای عصبی به مغز ارسال میشود و بدن شروع به واکنش محافظتی در برابر آن میکند.
کارشناسان همچنین دریافتهاند مصرف فلفل باعث بالا رفتن درجه حرارت زبان میشود. این افزایش درجه حرارت زمان در اثر خوردن سایر مواد غذایی چون سس خردل و سس گوجه فرنگی تند نیز رخ میدهد.
کارشناسان بر این اساس به افرادی که دچار حساسیت به فلفل هستند و یا دچار سوختگی زبان پس از مصرف غذاهای تند شدهاند توصیه میکنند با نوشیدن شیر ، اثرات سوختگی با فلفل را تسکین دهند.
منبع : دکترسلام