مصرف لبو نخستین پیشنهاد زمستانی پزشک خانواده یک جم

اگر تا امروز به دنبال یک پیشنهاد استثنایی و خوب در مصرف خوراکی آنهم در فصل سرد زمستان بودید ، لبو پیشنهاد ماست البته با دلایل بسیار !
اکثر ایرانی ها مصرف لبو در زمستان را شاید به خیلی چیزهای دیگر ترجیح دهند ، اما آیا به همان میزان از خواص بی نظیر آن هم اطلاعی دارند ؟
امروز می خواهیم در پزشک خانواده یک جم فارغ از هرگونه اصطلاحات پزشکی به شما یک پیشنهاد زمستانی خوب و خوشمزه دهیم که هم مورد تأیید پزشکان طب سنتی می باشد و هم توصیه ی دیگر پزشکان است .
لبو پیشنهاد ماست ، زیرا از جمله گیاهانی به شمار می رود که تمامی اجزای آن مفید می باشد ، از ریشه ، ساقه و برگ آن گرفته تا پوست و گوشتش .
برخی از خاصیت های لبو و به طور کلی چغندر خام از نگاه طب سنتی :
1- برگ چغندر خام باعث بهبود ورم طحال می شود .
2- در طب سنتی توصیه شده برای از بین بردن شوره و چربی مو ، سر را با جوشانده ی برگ چغندر بشویید .
3- جوشانده ی برگ چغندر علاوه بر اینکه خاصیت ضدشپشی دارد ، می تواند برای درمان ترك دست و پا نیز مورد استفاده قرار گیرد .
4- ضماد برگ چغندر با عسل برای رفع طاسی و زگیل موثر است .
5- مصرف برگ چغندر با حنا ، برای رویاندن مجدد مو و زیبایی آن تأثیر زیادی دارد .
6- از چغندر می توان به عنوان ضمادی برای پانسمان زخم و درمان تاول نیز استفاده كرد .
7- املاحی كه در شیره ی چغندر وجود دارد ، یك پاك كننده ی بسیار عالی برای كبد ، كلیه و كیسه صفرا می باشد .
8- چغندر برای رفع یبوست نیز کارایی بسیار خوبی دارد زیرا این گیاه ، نوعی ملین ، نرم كننده و ادرارآور هم محسوب می شود .
9- درمان كننده ای برای التهاب مجاری ادرار ، مثانه و بواسیر می باشد .
10- برای رفع بسیاری از بیماریهای پوستی نیز مفید است .
11- شربت چغندر بهترین نوشابه ، تقویت كننده بدن و دافع سموم بدن می باشد . ( برای تهیه ی شربت چغندر كافی است با آبمیوه گیری ، آب 3 یا 4 عدد چغندر خام را بگیرید و آن را با یك لیوان آب معدنی رقیق كرده و میل كنید . )
حال به خواص لبو و چغندر خام از زبان دیگر پزشکان خواهیم پرداخت :
– طبق مطالعات جدیدی که در شناسایی تأثیر مصرف چغندر در دوران بارداری انجام گرفته ، ثابت شده است كه مصرف مواد غذایی سرشار از فولات ازجمله لبو ، باعث حفظ سلامت جنین می شود .
– ضمنا طبق یافته های اخیر پژوهشگران اثبات شده است که مصرف لبو ، آنهم به واسطه ی ترکیبات آنتی اکسیدانی که دارد ، مانع از بروز سرطان شده و حتی از پیشرفت این بیماری نیز جلوگیری می كند .
– همچنین ریسك بروز بیماری های قلبی و سکته های قلبی را هم كاهش می دهد .
– بعلاوه اینکه مصرف لبو مى تواند باعث كنترل فشار خون بالا شود ( زیرا در هر ۱۰۰ گرم چغندر ، ۳۸۰ میلى گرم پتاسیم وجود دارد كه به كاهش فشار خون كمك مى كند . )
– از آنجاییکه چغندر و لبو مانند هویج دارای کاروتن می باشند و در معده تبدیل به ویتامین A می شوند ، مصرف لبو برای رفع ضعف بینایی نیز مفید میباشد ، بعلاوه اینکه برای رعشه و رفع نقرس هم مفید است .
– خواص چغندر و لبو به طب دندان پزشکی هم ورود پیدا کرده ، طوریکه می توان از آب برگ چغندر ، برای درمان درد دندان نیز استفاده کرد .
– ضمنا برای رفع سردرد و همچنین رفع قرمزی چشم نیز مؤثر می باشد .
توصیه های پزشکی برای مصرف لبو و چغندر خام :
1- از مصرف بیش از حد لبو خودداری کنید ، زیرا برای معده مضر است و می تواند موجب دل پیچه شود .
2- اگر مبتلا به دیابت هستید از لبو استفاده نکنید ، زیرا قند ریشه ی چغندر ( لبو ) برای مبتلایان به دیابت مضر است .
3- برای پختن چغندر از ظروف آلومینیومی استفاده نكنید ، زیرا عنصر آلومینیوم با ریز مغذی های لبو تركیب شده و باعث مسموم شدن این خوراکی زمستانی می گردد .