زردچوبه گیاهی از خانواده زنجبیل که در نقاط حاره زمین می روید

زردچوبه گیاهی با ارتفاع حدود یک و نیم متر و دارای ساقه ی متورم که محل رویش آن در هندوستان ، چین و نقاط حاره زمین می باشد . زردچوبه از خانواده زنجبیل است .
زردچوبه را می توان به دو شکل سنتی و مدرن مورد استفاده قرار داد .
روش سنتی استفاده از این گیاه دارویی ، به صورت دم کرده است که مانند چای می توان آن را دم نمود.
روش مدرن که البته محدودیت هم دارد به شکل کپسول می باشد . ( منظور از محدودیت این است که کپسول زردچوبه در حال حاضر در بازارهای کانادا و آمریکا قابل یافت می باشد . )
از خواص درمانی زردچوبه می توان به 15 مورد اشاره کرد .
1- رفع دندان درد ( زردچوبه را در دهان انداخته و بجوید )
2- مؤثر در رساندن دمل
3- درمان اسهال و اسهال خونی ( دم کرده ی زردچوبه را مورد مصرف قرار دهید )
4- مؤثر در درمان رماتیسم و سل
5- بازکردن گرفتگی و انسداد صدا
6- درمان کمردرد ، پشت درد و سینه درد
7- درمان یرقان ( مخلوط یک قاشق غذاخوری زردچوبه و یک قاشق انيسون و سركه )
8- مؤثر در پیشگیری از بیماری سرطان
9- درمان التهاب لثه ( قرقره کردن دم کرده ی زردچوبه )
10- تمیزکننده ی کبد
11- تنظیم عادت ماهیانه در بانوانی که عادت نامنظم دارند
12- خشک کننده ی زخم و رفع درد ( برای اینکار بایستی گرد خشک زردچوبه را روی زخم ها بریزید )
13- ضد تورم ( از آنجاییکه زردچوبه بهترین داروی ضد تورم می باشد ، در اروپا و آمریکا از این گیاه دارویی برای این منظور استفاده می کنند ؛ با این شیوه که می توان یا از 3 فنجان دم کرده ی زردچوبه در روز استفاده کرد و یا اینکه 2 عدد کپسول را 3 بار در روز مورد مصرف قرار داد )
14- بادشکن و تب بر می باشد
15- باعث تصفیه ی خون می شود و همچنین محرک و انرژی زاست
و اما مضرات استفاده از زردچوبه :
استفاده ی بیش از اندازه از زردچوبه و به عبارتی زیاده روی در مصرف زردچوبه ، به قلب صدمه می زند که به همین دلیل بهتر است اولا از زیاده روی در مصرف زردچوبه خودداری کنید و درثانی آن را با لیمو ترش مورد مصرف قرار دهید تا اثرات مضر این گیاه دارویی به حداقل برسد .