زرده تخم مرغ به همراه توصیه هایی برای مصرف آن

قدیم ترها مرسوم بود که خیلی از افراد ، زرده تخم مرغ را به صورت خام به مصرف می رساندند ، ولی امروزه کمتر شاهد چنین کاری هستیم که البته دلایل خاص خودش را دارد !
در این مقاله از بخش بهداشت و سلامت یک جم ، میخواهیم از خواص و مضرات زرده تخم مرغ صحبت کنیم ؛ ماده ای که دارای حواشی مختلفی نیز هست .
از آنجاییکه زرده تخم مرغ ، از معدود خوراکی هایی محسوب میشود که بدون تغییر دادن میزان گرمی ، سردی ، تری و یا خشکی بدن ، در صورت هضم کامل در فرد سالم ، می تواند به خونی معتدل و مفید تبدیل شود ، مصرف آن گاها توصیه شده است ، البته به شرطی که زرده آن بیش از حد حرارت نبیند و سفت نشود .
اگر بخواهیم در منابع مکتوب طب سنتی و طب ایرانی ، درخصوص مصرف زرده تخم مرغ کنکاشی کنیم ، حتما به این نکته خواهیم رسید که خوردن زرده خام یا زرده سفت شده تخم مرغ برای افراد سالم معتدل ، توصیه نشده است .
همچنین افرادی که خون غلیظ دارند نیز به هیچ وجه نباید تخم مرغ سفت شده را به مصرف برسانند ، زیرا این شیوه از پختن تخم مرغ موجب می شود که خون غلیظی از آن تولید گردد .
یکی از غذاهای مفیدی که میتوان با تخم مرغ به آن دست یافت ، زرده تخم مرغ نیم برشت ( عسلی ) می باشد .
این نوع شیوه ی پخت از تخم مرغ ، به چند دلیل باعث ایجاد یک غذای مفید و البته لطیف خواهد شد :
1- در فرد سالم دارای مزاج معتدل ، هضم آن دشوار نیست .
2- ماده مغذی آن به سرعت در بدن توزیع می شود .
3- خون معتدلی از آن تولید می گردد .
4- فضولات اندکی از آن در بدن بر جای می ماند .
5- یکی از بهترین خوراکی ها برای نیرو بخشیدن به سیستم عصبی مرکزی و دستگاه گردش خون ( قلب و شریان ها ) است .
و در انتها یک توصیه ی جدی به کسانی داریم که به طور مداوم با کامپیوتر کار می کنند ؛ این افراد میتوانند از همین زرده تخم مرغ عسلی استفاده کنند ، تا علاوه بر بهره مندی از یک خوراکی ساده و نیروبخش ، به تدریج دچار ضعف سیستم عصبی و خستگی و فرسودگی آن نشوند .