تخم شربتی یار دیرینه ی مبتلایان به دیابت و فشارخون

تخم شربتی یا به عبارتی تخم گیاه ریحان ، از جمله دانه های مفید و مغذی محسوب می شود که می توان از آن به عنوان یک وعده خوراکی استفاده نمود و از خواص بی شمار آن بهره مند شد .
هر خوراکی اصول تهیه خاص خود را دارد ، همانطور که ممکن است در بار نخست دمنوش ها را به روشی ناکارآمد تهیه کرده و از خواص کامل آن ها بهره مند نشویم ؛ دانه ها نیز از چنین شرایطی به دور نیستند ؛ هتند افرادی که دانه های به را ( برای بهبود درد گلو ، سرفه و… ) 15 دقیقه در آب گرم خیس کرده و پس از آن ، آب را میل می کنند ، حال آنکه برای برخوردار شدن از خواص کامل دانه به ، حداقل به 1 ساعت زمان نیاز است . در این پست با اصول تهیه و مصرف تخم شربتی آشنا شده و به خواص آن اشاره خواهیم کرد .
ابتدا مصرف عمومی مردم را برسی می کنیم ؛ هرچند بهتر است با افزودن موادی مانند شکر ، نوشیدنی ناالمی تهیه نکنیم ، اما شربت تخم شربتی که معمولا در فصل های گرم سال طرفداران بسیار دارد ، گرمای بدن را به سرعت پایین آورده و عطش را برطرف می کند ؛ بهتر است در شربت تخم شربتی مقداری آبلیمو تازه نیز اضافه کنید . به عنوان مژده به افرادی که در حال کاهش وزن برای سال نو هستند باید بگوییم تخم شربتی خاصیت چربی سوز و لاغر کننده نیز دارد . اما اگر می خواهید بدانید چه چیز باعث رفع عطش به کمک تخم شربتی می شود در ادامه با ما باشید :
تخم شربتی که در اصل دانه های خشک شده گیاه ریحان هستند ، زمانی که با رطوبت مواجه می شوند حالت ژله ای پیدا کرده و آب را جذب می کنند ؛ زمانی که تخم شربتی تا زمان مناسبی خیس می خورد کاملا ژله ای می شود ؛ طبیعی است میل کردن دانه ی پرآب و پرخاصیت تخم شربتی ، رفع عطش کرده و مانند هر دانه و دمنوش دیگری ، شروع به درمان امراض داخلی ( خصوصا ناراحتی های گوارشی ) خواهد کرد . در این حالت حجم قابل توجهی از معده پرشده و بدون بالن یا روش های دیگر ، شما به صورت طبیعی بخشی از معده را با دانه ای پرخاصیت و بدون کالری پر کرده اید .
از جمله مزیت های تخم شربتی می توان به میزان قابل توجه پروتئین ، آهن ، امگا3 ( 8 برابر ماهی سالمون ) ، فیبر ، پتاسیم و ماده ای به نام بورون در آن اشاره کرد که سبب جذب کلسیم در استخوان ها می شود . تخم شربتی نه تنها برای افرادی که ورم معده یا ناراحتی های گوارشی دارند بد نیست ، بلکه توصیه هم می شود ( به علت فیبر زیاد موجود در آن ) ؛ همچنین به دلیل حل شدن نشاسته در آب ذخیره شده در تخم شربتی ؛ باعث حل شدن مواد نشاسته ای و تاثیر بر فشارخون می شود ( فشارخون را پایین می آورد ) ، با حل شدن نشاسته همچنین به صورت تدریجی مواد قندی که یکی از منابع انرژی محسوب می شوند وارد خون می شوند .
از تخم شربتی می توانید به عنوان خوراکی کامل ( به ویژه برای مغز و قلب ) در یک وعده استفاده کنید و به جبران آمینواسیدها که از تیم کامل موجود در تخم شربتی کسر هستند ؛ از ماده ای کمکی دیگر استفاده کنید .
برای تهیه موثر تخم شربتی و استفاده از انواع ویتامین های نام برده در آن که هرکدام چندبرابر مقدار موجود در اقلام شناخته شده هستند ( به عنوان مثال آهن موجود در تخم شربتی 3برابر اسفناج است ) ؛ لازم است ابتدا دانه ها را شسته تا خاشاک آن جدا شود ، سپس تخم شربتی ها را حداقل 30 دقیقه خیس کنید ؛ به شکلی که دانه های سیاه و کوچک تخم شربتی ورم کرده و به دانه ای خاکستری رنگ با پوششی ژله ای تبدیل شوند . برای طعم دار کردن تخم شربتی ها و استفاده آن به شکل شربت می توان شربتی از آب و شکر ( که روی شعله قوام آمده باشد ) استفاده کرد ؛ اضافه کردن اندکی زعفران و گلاب نیز در مصرف تخم شربتی به شکل شربت پسندیده است .