انجیر میوه ای با خاصیت دارویی و شکل های مصرفی متنوع

درست است که انجیر ، میوه ای پاییزی محسوب می شود و از جهاتی به فصل بهار ارتباطی ندارد ، ولی شکل های مصرفی متنوع این میوه ، ما را بر آن داشت تا در عطاری یک جم ، مقاله ای کوتاه از خواص انجیر منتشر کنیم .
همانطور که می دانید ، مصرف انجیر به شکل های مختلفی امکانپذیر است که از جمله ی آنها می توان به : میوه ی انجیر ، پخته شده ی انجیر ( کمپوت ، مربا و … ) و همچنین خشک شده ی انجیر ( خشکبار ) اشاره داشت و دقیقا به همین دلیل است که می توانید در تمام طول سال ، از خواص انجیر بهره مند باشید .
انجیر ، حاوی ویتامین های C، B، A و مواد معدنی مختلف ، مانند : پتاسیم ، کلسیم ، فیبر ، آهن ، فسفر و سدیم می باشد که خواص دارویی و درمانی مختلفی را برای این میوه ی خوشمزه ایجاد کرده است .
خواص دارویی انجیر :
1- انجیر درمانگری عالی برای برطرف کردن یبوست می باشد که اتفاقا این مورد ، از شناخته شده ترین خاصیت های انجیر نیز محسوب می شود .
( از آنجاییکه انجیر در هر دو حالت خام و خشک ، ملین خوبی به شمار می رود ، افرادی که احیانا از بیماری یبوست رنج میبرند ، می توانند علاوه بر مصرف روزانه ی این میوه به حالت خام و یا خشک ، تعدادی انجیر خشک را از شب تا صبح در یک لیوان آب خیسانده و صبح قبل از صبحانه و به صورت ناشتا میل کنند . )
2- به منظور افزایش قوای جنسی می توان از انجیر استفاده کرد .
3- انجیر در درمان زخم معده ، بسیار مؤثر است .
( برای این منظور می توان از مخلوط انجیر و عسل بهره برد . )
4- انجیر باعث تحکیم استخوان ها و برطرف کردن التهاب آنها می گردد .
5- مصرف انجیر برای کاهش علائم بیماری هایی مانند گلودرد ، عفونت های ریوی ، سینه درد همراه با تب و سرفه ، بسیار توصیه می شود .
( برای این منظور ، کافی است چند عدد انجیرخشک را در شیر یا آب بپزید و به حالت گرم مصرف کنید . )
6- تقویت کننده ی هوش و حافظه است .
7- انجیر به تقویت سیستم دستگاه گوارش نیز کمک می کند .
8- انجیر ، مسکن اعصاب است .
9- انجیر ، خاصیت عطش زایی دارد .
( بدین منظور می توان در روزها و ماههای گرم سال ، از چند عدد انجیر خام یا خشک استفاده کرد . )