آمله میوه ی درختی هندی با کلی فایده و خواص گوناگون

میوه ای با نام آمله که درخت آن در نواحی هندوستان می روید و دارای خواص دارویی گوناگونی می باشد ، سوژه ی این مطلب از عطاری یک جم است .
میوه ی آمله ، با نام های دیگری چون املج و آنوله نیز شناخته شده است ؛ میوه ای که درخت آن ، شبیه به درخت گردو بوده و برگ های سبز و ریز انبوهی دارد .
در ادامه با خواص مختلف آمله آشنا خواهید شد :
1- آمله دارویی قابض و سردمزاج است که مقوی ذهن و قلب می باشد ؛ این میوه ی دارویی به توصیه ی ابوعلی سینا ، یکی از داروهایی خوب قلبی معرفی شده است .
2- آمله به واسطه ی گذشتگان ، به عنوان حافظ الاعضاء نیز نامگذاری شده است ، زیرا باعث افزایش مقاومت بدن در برابر انواع میکروب ها ، ویروس ها و باکتری ها می شود
3- آمله باعث قطع استفراغ و اسهال های گرم مزاج و کهنه می گردد ( اگر دچار اسهال کهنه هستید ، بایستی آمله را با گشنیز خشک ، بطور برابر ، مخلوط و پودر نمایید و همراه با یک غذای نرم ، به مصرف برسانید . )
4- این میوه ی دارویی ، اشتهاآور است
5- آمله برای تقویت چشم هم مؤثر می باشد ( برای اینکار ، بایستی آمله را خوب بسایید و هم وزن آن شکر اضافه نموده و با مقداری روغن بادام شیرین مخلوط کنید که قدری چرب شود و هر صبح به صورت ناشتا ، مقدار 20 گرم از این مخلوط را میل نمایید )
6- آمله همچنین باعث تقویت پیاز مو و تارهای مو می گردد ( برای اینکار باید روغن آمله را بر بُن موها بمالید تا پیاز مو بسیار قوی و تار مو سالم و طویل گردد و یا اینکه پودر آمله را با حنا مخلوط کنید و پس از خیساندن در حمام ، به موها بمالید ، ضمنا اینکار از زود سفید شدن موها نیز جلوگیری می کند . )
پس به طور کلی ، اگر بخواهیم خواص آمله را برشمریم ، بایستی گفت که آمله برای قلب ، ذهن ، مقاوت بدن ، معده و دستگاه گوارش ، چشم و همچنین مو ، میتواند کاربردهای خوبی داشته باشد و مؤثر واقع شود .
میوه ای با این همه خواص کلیدی و مهم ! جالب است ، نه ؟