همی پلژی چیست و روش درمانی آن کدام است ؟
آیا با بیماری همی پلژی آشنایی دارید ؟ آیا روش درمانی این بیماری را می شناسید ؟ پیشنهاد میکنیم همراه این مقاله باشید تا اطلاعات بیشتری درخصوص همی پلژی بدست آورید .
همی پلژی یک عارضه و بیماری است که باعث می شود سیستم های عصبی بدن تحریک شود و اختلال در جرکت و برخی اوقات نیز باعث فلج شدن افراد می شود، در این مقاله به بررسی همی پلژی می پردازیم.پاراپارزی فلج ناقص پاها و کوادری پارزی به فلج ناقص چهار دست و پا گفته میشود. البته اصطلاح پارزی محدود به اندام بیرونی نیست و به عنوان مثال به اختلال حرکتی معده نیز گاستروپارزی میگویند.
علت پارزی میتواند به اعصاب یا عضلات مانند سکته مغزی، دیستروفی عضلانی و ضایعه نخاعی مربوط باشد.
در همی پلژی ، اختلال حرکتی در اندام فوقانی، تحتانی و تنه یک طرف بدن وجود دارد که ممکن است عضلات صورت را نیز درگیر میکند. آسیب نواحی حرکتی قشر مغز و ضایعه راه هرمییا راه قشری نخاعی میتوانند منجربه فلج بدن شوند. اگر بیمار به دلیل ضایعه سیستم عصبی، فقط دچار ضعف خفیفتر حرکتی شود، اصطلاح پارزی به کار میرود و همی پارزی به معنای ضعف حرکتی کمتر در یک سمت بدن است.
در اکثر موارد، همی پلژی به علت آسیب راه هرمی یا راه قشرینخاعی ایجاد میشود که ناحیه ضایعه ممکن است در قشر مغز، کپسول داخلی، ساقه مغز یا طناب نخاعی باشد.
سکتههای مغزی ناشی از ایسکمییا خونریزی، آسیب ضربهای مغز که منجربه خونریزی مغزی میشود، تومورهای مغزی، عفونتهای مغزی همانند مننژیت و آبسههای مغزی، بیماریهای تخریب میلین دستگاه عصبی مرکزی مانند ام اس، فلج مغزی (Cerebral palsy) و سندرم براون سکوارد در ناحیه گردنی که این سندرم یک نوع آسیب ناکامل نخاعی محسوب میشود، همگی از تبعات این بیماری است.
انواع همی پلژی
این بیماری دارای ۲ نوع همی پلژی شل که بیماران فاقد تون عضلانی در سمت ابتلا هستند و همی پلژی اسپاستیک که در این حالت تون عضلانی در طرف درگیر افزایش مییابد، است.
درمان همی پلژی
هدف اصلی درمان تقویت عضلات ضعیف و جلوگیری و مهار اسپاسم است. درمانهای دارویی طبق نظر متخصص مربوطه و فیزیوتراپی جهت بهبود الگوهای حرکتی و آموزش به بیمار برای افزایش کنترل حرکت و گاهی جراحی جهت برطرف کردن کوتاهیها و تغییر شکل مفاصل از جمله راههای درمان این است.
منبع : شفا آنلاین