تصمیمی بگیرید که بهترین انتخاب را دربرگیرد .
انتخاب از مهم ترین و رایج ترین رویداد هایی است که در زندگی با آن سر و کار داریم ، با روش تصمیم گیری ” خوبی ها و بدی ها ” بهترین انتخاب ها را داشته باشید .
در مطالب پیشین قول دادیم روشی را در رابطه با روش تصمیم گیری برایتان توضیح دهیم ؛ این روش را ” خوبی ها و بدی ها ” نام گذاری کرده ایم .
با شنیدن این نام ، به یاد تخته سیاه و خوب ها و بد هایی که با گچ بر آن می نوشتیم می افتم ؛ شاید به این دلیل که طریقه ی استفاده از این روش به همان اندازه ساده و شیرین است همچنین بی شباهت به بازی نیست !
برای استفاده از ” خوبی ها و بدی ها ” ، باید موردی وجود داشته باشد که شما مجبور به انجام یا اجتناب از آن باشید و یا چندین گزینه که از بین آن ها حق انتخاب دارید …
ابتدا یک برگه کاغذ و یک خودکار تهیه کنید ، یک خط عمودی رسم کنید به صورتی که دو ستون به دست بیاید ، عنوان یک ستون را ” خوبی ها ” و دیگری را ” بدی ها ” بگذارید ؛ از این جدول به اندازه ی تعداد گزینه هایتان رسم کنید .
در این جا به عنوان مثال ما یک گزینه و طبیعتاً یک جدول داریم ؛ شخص فرضی ما می خواهد منزل خود با منزلی نو تعویض کند ؛ می خواهد تصمیم بگیرد که این کار را انجام بدهد یا خیر ؟
وی باید خوبی هایی که این جابه جایی برای او به همراه دارد را در ستون خوبی ها و بدی های آن را در ستون بدی ها بنویسد ” خوبی ها و بدی ها در مورد های مختلف ، برای هر شخص به نسبت ارزش ها و دارایی هایش در آن زمان متفاوت است ” ( مثلا فرض کنید برای شخص فرضی ، منطقه ی محل سکونت از اهمیت بالایی برخوردار باشد و حاضر باشد هر مبلغی را بپردازد تا برای مدتی در منطقه ای خوش نام منزلی را رهن کند ؛ فرض دوم این است که متراژ خانه برای او مهم است و به منطقه ای متوسط هم رضایت می دهد ؛ حالا در نظر بگیرید که اولویت این شخص مالک شدن باشد… )
در این روش هیچ داوری جز خودتان وجود ندارد ، همچنین هیچ کس بیشتر از خودتان به احساس و فکر شما آگاه نیست ؛ پس با خودتان صادق باشید و سعی کنید موارد خوبی ها و بدی ها را عاقلانه انتخاب کنید ؛ گاه ممکن است به دلیل تمایلی که نسبت به انجام یک کار دارید ، بدون در نظر گرفتن جنبه های مهم تر ، ستون خوبی ها را با مواردی نه چندان مهم پر کنید .
در انتها اگر ستون خوبی ها موارد بیشتری را شامل می شد ، اگر صادقانه پیش رفته باشید ، گزینه ی مورد نظر برای انتخاب مناسب است .
استثنا :
استثنایی که در این روش وجود دارد این است که شاید مجبور به انتخاب گزینه ای شوید که خوبی های کمتری نسبت به بدی ها دارد ، به این علت که خوبی های آن از ارزش بالاتری برخوردار بوده .
روش راحتی است ؟ اکثر مواردی که در زندگی روزانه با آن ها سر و کار داریم علی رغم راحت بودن و کارساز بودنشان نادیده گرفته می شوند ، دلیل معرفی این روش نیز همین بوده است و امید می رود در جای خود به درستی از آن استفاده شود در غیر این صورت اثرات معکوس خواهد داشت !