جدیدترین مطالب امروز

یونجه علف خودرویی که درمان بسیاری از بیماری هاست

تهیه کننده : بخش گوناگون

تهیه شده برای بخش : عطاری

یونجه علف خودرویی که درمان بسیاری از بیماری هاست

در برخی داستان های ظاهرا آموزنده شاهد آن هستیم که در تنبیه شخص منفی داستان خوردن یونجه را به او نسبت می دهند ، اما اوضاع به این وخامت هم نیست !

اگر با افراد سالخورده هم کلام شده باشید حتما از خاطرات روزهای جوانی خود برایتان تعریف کرده اند ؛ به خاطر دارم یکی از خاطرات مادربزرگم تعریف کردن از سرسبزی روستا بود و اینکه به گفته ی خود در حین قدم زدن یونجه های در آمده را جدا کرده و می خوردند . صرف نظر از بحث های رایج در خصوص شستشو و رعایت بهداشت مواد خوراکی خاصیت یونجه برایم بسیار سوال برانگیز شد . از این جهت متن پیش رو را تنظیم کرده تا خواص یونجه به اطلاع عموم برسد .

ما از همین ابتدا لقب افتادگی را به یونجه می دهیم ، زیرا با وجود تمام ویتامین ها A ، B ، D ، E و K ، موادمعدنی ( کلسیم ، منیزیم ، پتاسیم و… ) و حتی پروتئین در حد قابل توجهی ( دلیل این عمر بلندی ریشه ها و نفوذ آن ها به اعماق زمین است ) که اغلب کمتر در خانواده ی گیاهی یافت می شود بسیار اندک در اذهان عمومی جا باز کرده است . البته در گذشته بیشتر به این گیاه ارج می نهادند و از اولین گیاهان طبی کشف شده در زمان خود به شمار می رفت اما در حال حاضر کم لطفی های بسیاری در حقش شده است . نکته متمایز یونجه این است که گرچه نوع سبز و نرم آن در طبیعت اولویت مصرف را دارد ( و می تواند میل جنسی را افزایش داده و همچنین ایجاد نفخ کند ) اما در مجموع نوع خشک شده ی یونجه از تازه ی آن موثرتر واقع می شود .

یونجه با توجه به ویژگی های ظاهری آن از دسته ی شبدری ها بوده و نوعی گیاه علفی محسوب می شود و علاوه بر گل ( که عموما به رنگ بنفش یا زرد است ) دارای میوه های کوچک نیز میباشد . جالب است بدانید یونجه که معمولا به صورت خودرو قابلیت رویش دارد چاق کننده ( شربت یونجه در استفاده های پی در پی ) نیز می باشد و تاثیر آن تا چیزی در حدود پنج سال باقی می ماند .

یونجه در تقویت وضعیت عمومی بدن نقش مثبت داشته و مراکز اصلی حسی و قوایی را نظیر مغز و ستون فقرات تقویت می کند و همچنین تصفیه کننده خون و درمان کم خونی نیز می باشد . بنابراین می بینید پاکسازی روده که تقریبا تنها خاصیت مشهور یونجه است از ابتدایی ترین خواص آن محسوب می شود .

همانطور که شربت خاکشیر , با توجه به روش تهیه ، می تواند مسهل و یا قابض باشد ؛ یونجه نیز چنین است . به عنوان مثال استفاده از یونجه ی پخته شده ایجاد شکم روش کرده و خشک شده ی آن سفت کننده محسوب می شود علاوه بر این از دیگر اثرهای بالینی یونجه که وابسته به روش مصرف آن می باشد ترکیب یونجه با عسل و یا سرکه است ؛ ترکیب عسل با یونجه ترکیبی سرد محسوب می شود در جایی که یونجه و سرکه گرم می باشد .

ویتامین های موجود در یونجه نیز از نظر مقدار به اندازه ای است که ویتامین A آن بینایی را قوت می بخشید و حتی ویتامین C آن از لیموترش بیشتر است ؛ در خصوص ویتامین های K ، D و دیگر ترکیبات موجود نیز جای نگرانی و یا دست کم گرفتن یونجه اصلا وجود ندارد .

مرتبط ها

قالب خبری