یائسگی و کم کاری غده تیروئید چه ارتباطی با یکدیگر دارند ؟

برخی از باورهایی که در میان افراد مختلف درخصوص عارضه ها و بیماریهای گوناگون وجود دارد ، به طور کامل درست نیست ! یکی از این تصورات اشتباه درخصوص یائسگی می باشد که در ادامه با آن آشنا خواهید شد .
در این مقاله قصد داریم ، شمارا با شباهت ها و تفاوت های یائسگی و اختلال در غده ی تیروئید آشنا سازیم .
همانطور که میدانید ، یائسگی در زنانی که وارد دوران میانسالی می شوند روی میدهد که این بروز و ظهور ، در دهه های 40 و 50 سالگی بانوان ، خود را نمایان می سازند .
یکی از باورهای اشتباهی که در میان بانوان و بعضا افراد دیگر در خصوص یائسگی وجود دارد ، این است که وقتی خانم ها در دهه های چهل سالگی و پنجاه سالگی با علائمی نظیر خستگی ، اضافه وزن و تغییرات در چرخه ی قاعدگی مواجه می شوند ، یعنی اینکه وارد دوران پیش از یائسگی شدهاند . ( یعنی دوره ای انتقالی که با تغییرات هورمونی کلی ، درنهایت به یائسگی ختم می شود . )
درست است که این تصور ، تصور اشتباهی نمی باشد ، ولی دلیلی بر صحت آن ، در همه ی شرایط هم نیست !
علایمی که در بالا به آن اشاره شد ، میتواند نشأت گرفته از یک بیماری باشد ، بیماری که به آن ، کم کاری تیروئید گفته میشود .
نکته ی کلیدی دقیقا همینجاست که برخی از بانوان ، کم کاری تیروئیدشان را با دوران پیش از یائسگی اشتباه میگیرند و تصور میکنند که به این دوران رسیده اند .
کم کاری تیروئید ، زمانی اتفاق می افتد که غده ی تیروئید ، قادر به تولید هورمون تیروئید ، به اندازه ی کافی و برای رفع نیازهای بدن نباشد ؛ همین وضعیت است که درنهایت ، بسیاری از عملکردهای روزانه ی افراد را کُند و ضعیف می کند و می تواند منجر به بروز عوارض خاصی گردد که برخی از آن ها ، با علائم دوران پیش از یائسگی یا خود یائسگی هم پوشانی و شباهت دارند .
طبق گفته های محققان ، کم کاری تیروئید ، یکی از شایع ترین مشکلات ، در دهه ی پنجاه سالگی خانم ها محسوب می شود ، یعنی همان سن و سالی که بسیاری از خانم ها ، وارد دوران یائسگی می شوند .
پس اگر با علائمی مواجه هستید که فکر می کنید به یائسگی مرتبط می شوند ، حتما به پزشک مراجعه نمایید ؛ اگر علائم شما با روش های درمانی مناسب برطرف نشود ، پزشک می تواند برای شما آزمایش خون در نظر بگیرد تا وضعیت تیروئید شما را بررسی کند .
الهام گرفته از سلامتیسم