گیاه مارچوبه و اهمیت استفاده از آن در رژیم غذایی
بد نیست بدانید که استفاده از گیاه مارچوبه ، در رژیم غذایی افراد ، از اهمیت ویژه ای برخوردار است ؛ این گیاه دارویی میتواند فواید گوناگونی داشته باشد .
اگر از رژیم گیاهخواری پیروی می کنید پیشنهاد می کنیم از گیاه مارچوبه بیشتر استفاده کنید چون کالری کمی دارد و باعث افزایش متابولیسم بدنتان می شود ، همچنین در پیشگیری از ابتلای شما به انواع بیماری ها و سرطان های خطرناک پیشگیری میکند.
گیاه مارچوبه جزو سبزیهای مغذی و کمکالری است که هر ۱۰۰ گرم آن، تنها ۲۰ کیلوکالری انرژی به بدن میرساند.
این سبزی پرخاصیت، فیبر فراوانی هم دارد. ۱۰۰ گرم گیاه مارچوبه ، ۲.۱ گرم فیبر را در خود جای داده است و از این رو مصرف حجم متعادلی از آن میتواند باعث پیشگیری از ابتلا به یبوست، کاهش چربی بد خون یا همان LDL و تنظیم قند خون بشود.
مصرف خوراکیهای سرشار از فیبر غذایی مانند گیاه مارچوبه به کاهش خطر ابتلا به سرطان کولورکتال هم کمک میکند.
لوتئین، زیگزانتین، کاروتنها و کریپتوگزانتین، ازجمله مهمترین آنتیاکسیدانهای موجود در گیاه مارچوبه هستند که در کنار هم میتوانند خطر ابتلا به سرطانها و عفونتهای ویروسی را کاهش دهند.
گیاه مارچوبه تازه ، منبع خوبی برای دریافت فولات است. هر ۱۰۰ گرم آن، ۵۴ میکروگرم فولات دارد و میتواند ۱۴ درصد از نیاز بدن به این ریزمغذی ارزشمند را تامین کند. بههمین خاطر هم مصرف این سبزی در دوران بارداری به خانمهای باردار، توصیه میشود.
ویتامینهای گروه B موجود در گیاه مارچوبه به بهبود متابولیسم در بدن کمک میکنند.
ویتامینهای C و K هم بهوفور در گیاه مارچوبه وجود دارند. ویتامین K موجود در آن میتواند باعث حفظ سلامت استخوانها شود و نقشی اساسی در روند درمان بیماران مبتلا به آلزایمر بازی کند.
پتاسیم، مس و آهن هم از مهمترین مواد معدنی موجود در گیاه مارچوبه به شمار میروند.
منبع : nutrition-and-you