گیاه دارویی اسفرزه و ویژگی های متعدد درمانی آن
یکی دیگر از گیاهان دارویی جذاب با ویژگی های متعدد درمانی ، اسفرزه نام دارد ؛ در این مقاله ، قصد داریم به طور مفصل تر ، به ویژگی های درمانی این گیاه بپردازیم .
اسفرزه گیاهی برآمده از آسیا ، اروپا و آفریقای شمالی است ؛ تخم اسفرزه خواص فوق العادهای دارد .
این دانه های کوچک در آب حل شده و ۱۰ برابر اندازه خود حجیم و لعاب دار می شود .
گفته می شود که غلاف یا پوشش بیرونی این تخم های ریز باعث لاغری می شود ؛ البته افراط در مصرف آن می تواند باعث درد معده گردد .
و اما خواص داروی و درمانی اسفرزه :
* مصرف یک قاشق مرباخوری اسفرزه مخلوط شده با شیر ، بعد از صرف غذا ، می تواند اسیدیته را برطرف کند .
* میزان کلسترول را کنترل می کند ؛ برای قلب مفید است و تجمع چربی را محدود می کند .
* مخلوطی از یک قاشق مرباخوری اسفرزه و چند قطره آب لیمو را قبل از ناهار مصرف کنید تا با کنترل کردن اشتها ، باعث کاهش وزن شود ؛ علاوه بر آن ضایعات را از بدن نیز دفع می کند .
* روند جذب گلوکز را کند می کند ، درنتیجه میزان قند خون را کنترل می کند .
* برای رفع سوءهاضمه اسفرزه را با دوغ مصرف کنید .
* درد افراد مبتلا به بواسیر را تسکین می دهد .
* نتایج پژوهش های دانشمندان نشان می دهد که یک قاشق مرباخوری تخم اسفرزه که ۳ بار در روز خورده شود و هر بار دو لیوان آب ولرم با آن نوشیده شود ، اثر محسوسی در تخلیه و رفع یبوست دارد .
* طبق یک گزارش ، اسفرزه برای کاهش درد و رفع خارش ناشی از بیماری های کولون و رکتوم و قطع خونریزی بواسیر نیز مفید است .
با این حال مصرف اسفرزه و سایر ملین ها به کودکان زیر ۲ سال و زنان باردار توصیه نمی شود و برای رفع یبوست باید از سایر خوراکی های غنی از فیبر و الیاف گیاهی مانند سبزی ها ، دانه های غلات ، نان سبوس دار و … استفاده کنند .
منبع : روزنامه خراسان