گوشت قرمز از کشتارگاه ها تا بازار و مصارف خانگی
بسیاری از افراد فاکتورهای سلامت را در تهیه گوشت قرمز نمی دانند و همین امر سبب تهیه گوشت ناسالم می شود، بعلاوه آنکه روش صحیح نگهداری را هم نمی دانند .
متن پیش رو راهنمای جامعی در خصوص تهیه گوشت قرمز است ، از زمان خرید تا مصرف . امید است با خواندن این متن بسیاری از اشتباهات رایج خود را در خصوص تهیه و مصرف گوشت قرمز را کنار بگذاریم .
گوشت قرمز از 70 تا 75 درصد آب تشکیل شده است ، با این حال قوام آن شبیه به یک جامد است ؛ هنگام خرید باید توجه داشته باشید که گوشت شما خیلی نرم و بدون فرم نباشد ، اگر چنین بود ، گوشت قرمز در مسیر فساد قرار گرفته است ؛ از نشانه های آغاز فرآیند فساد ، لزج شدن سطح گوشت و میل کردن رنگ آن به سبز است . علاوه بر این مدت زمان عرضه ی گوشت قرمز در بازار ( از زمان کشتار دام ) ، 72 ساعت است ، هرچه گوشت قرمز تازه تر باشد خونابه های کمتری در بسته بندی ( یا مکان نگهداری مربوطه ) تجمع می کند .
بهتر است از زمانی که گوشت قرمز ( یا حتی گوشت سفید ) را خریداری می کنید زمان کوتاهی سپری شود که آن را به مصرف یا بسته بندی خانگی می رسانید . در صورتی که قصد دارید در وعده ی غذایی بعدی از گوشت تهیه شده استفاده کنید بهتر است آن را در یخچال بگذارید ( فریز کردن گوشت قرمز در مدت کوتاه و گرم کردن مجدد آن کار جالبی نیست ) ؛ در غیر این صورت گوشت را بسته بندی کرده و فریز کنید .
متاسفانه باوری که در بین مردم رواج پیدا کرده است ، این است که گوشت یخ زده مناسب نیست . اکنون به این توضیحات دقت کنید :
گوشت قرمز ( و حتی سفید ) بعد از کشتار دام ، به کمک ابزار صنعتی با سرعت بالایی فریز می شوند ، در چنان افت دمایی که تصورش هم برای یک فریزر خانگی امکانپذیر نیست ؛ این سرعت در انجماد باعث می شود بافت های گوشت قرمز تغییر نکند ؛ زمانی که شما گوشت را خریداری کرده و در فریزر منزل می گذارید ، قدرت انجماد واقعا 18 درجه ی نشان داده شده روی دستگاه نیست و هر چه از عمر وسیله بیشتر گذشته باشد این قدرت کمتر است ؛ در نتیجه بافت درونی گوشت قرمز دستخوش تغییر شده و میل به فساد می کند ؛ شاید این موضوع را در مصرف قسمت های میانی گوشت قرمز درک کرده باشید . بنابراین توصیه می شود اگر قصد مصرف طولانی مدت گوشت قرمز را دارید ، آن را منجمد تهیه کنید و اگر در تهیه ی گوشت تازه پافشاری می کنید ، لااقل قطعه ها را کوچک کرده تا اجازه دهید سریع تر فریز شوند . هر چه قطعه ها کوچک تر شوند احتمال آلوده شدن آن ها به میکروب بیشتر است ، در نتیجه از ظروف تمیزی که حتی هیچ ماده غذایی دیگری به آن آغشته نشده استفاده کنید .
تنوع در رژیم غذایی :
امروزه تنوع گوشت قرمز بسیار بالا رفته است و این حجم تنوع در کنار گوشت های سفید تنوع گسترده ای را بوجود آورده اند ؛ به علت مقدار پروتئین ، اسیدهای آمینه ، اسیدهای چرب و دیگر مواد موجود در انواع گوشت ها که در گوشت های مختلف از اندک درصدی کم و بیش برخوردار هستند توصیه می شود انواع آن ها را در رژیم غذایی ماهانه خود بگنجانید .
به طور متوسط یک فرد سالم که در سن رشد قرار ندارد و از پرهیزغذایی نیز برخوردار نیست ، در یک شبانه روز ، 2 واحد سهم از خانواده ی گوشت نیاز دارد ، هر سهم معادل 60 گرم است بنابراین این فرد 160 گرم ماده ی غذایی نیاز دارد که از خانواده ی مغزها ، تخم مرغ ، حبوبات یا گوشت قرمز- سفید باشد .
امروزه گوشت گوساله و گوسفند با روشی کاملا صنعتی ( از کشتارگاه تا بازار ) عرضه می شود و برای تهیه ی این گوشت ها از مراکز معتبر جای هیچگونه نگرانی نیست ؛ اما در خصوص دیگر انواع گوشت قرمز ( شترمرغ و… ) هنوز روشی کاملا صنعتی حکمفرما نبوده و عزیزان باید دقت بیشتری را در تهیه ی این نوع گوشت ها داشته باشند .