گودی کمر عارضه ای شایع که سهل گرفته می شود
گودی کمر از شایع ترین عارضه های ستون فقرات است که به علت رشد آن در میان جمعیت معمولا امری عادی تلقی می شود و به طور جدی برای درمان آن اقدامی صورت نمی گیرد .
پیش از این در مورد انحراف ستون فقرات صحبت کردیم و گفتیم که زاویه های طبیعی ستون فقرات چگونه هستند و گفتیم که فرورفتگی ها و برآمدگی های طبیعی ستون فقرات به شکل S باز لاتین است ( منظور از S باز ، پیروی از حالت کلی S است با شدت بسیار کمتر ) .
علاوه بر انحراف های گوناگون ستون فقرات که به آن ها اشاره کردیم ، از شایع ترین آن ها می توان به گودی کمر اشاره کرد ؛ که امروزه به دلیل فعالیت خاص کودکان و نوجوانان ( ایستادن در صف صبحگاهی ، استفاده از کیف های کوله ای و… ) احتمال ایجاد این عارضه ( گودی کمر ) بیشتر است .
علاوه بر این گودی کمر از شایع ترین انحراف های ستون فقرات است و با وجود این شدت ایجاد عارضه در آن شدید نمی باشد ، شاید به این علت است که برای اکثر افراد طبیعی شده است و اصلا به گودی کمر خود توجه ندارند .
برای تشخیص اینکه گودی کمر شما بیشتر از حد است یا خیر ، پاشنه ی پا را به دیوار بچسبانید و پشت سر را نیز کاملا بر روی سطح دیوار تکیه دهید ، حالا دست خود را مشت کرده و در محل گودی کمر خود بگذارید ، در حالت استاندارد مشت شما نباید در قسمت گودی کمر جای گیرد ، پس اگر مشت شما در قسمت گودی کمر برود شما دارای گود کمر هستید و اگر فضای ایجاد شده آنقدر زیاد باشد که مشت شما به راحتی تکان بخورد ، گودی کمر شما از درصد بیشتری برخوردار است .
برای اینکه هیچوقت دچار گودی کمر نشوید و حتی در صورتی که گودی کمر دارید این عارضه اصلاح شود ، علاوه بر رعایت نکاتی مانند انتخاب کیف کوله ای مناسب ، رعایت نکات اصلی در ایستادن های بلند مدت ، استفاده از صندلی های استاندارد و… می توانید از چند ورزش ساده استفاده کنید ، این ورزش ها را می توانید در روز سه مرتبه انجام دهید : در ابتدای صبح هنگامی که بیدار می شوید ، ظهر در وقت استراحت و شب هنگام خواب .
به عنوان اولین حرکت برای اصلاح گودی کمر خود و یا نرمش در جهت پیشگیری از گودی کمر ، به کمر دراز کشیده و دست ها را کنار پهلو ها قرار دهید ، سپس با منقبض کردن ماهیچه های ران و باسن همچنین پهلو ها ، کمر را به زمین برسانید ، به مدت 5 ثانیه در وضعیت ایجاد شده بمانید و بعد ماهیچه ها را رها کنید .
در حرکت بعدی باید دست ها را کنار گوش هایتان قرار دهید و خود را به سمت بالا بکشید ( مانند وقتی که می خواهید دراز و نشست انجام دهید ) ، البته بالا کشیدن بدن را تا حدی انجام دهید که کتف ها از زمین جدا شوند ، در این وضعیت نیز خود را به مدت 5 ثانیه نگه دارید . حرکت سوم و چهارم اصلاح گودی کمر نیز مانند همین روش است با این تفاوت که در روش سوم ، دست ها را پشت سر قلاب می کنیم و در حرکت چهارم نیز دست ها را به صورت کشیده جلوی بدن قرار می دهیم .
روی کمر دراز بکشید و دست ها را کنار پهلو ها قرار دهید ، پاها را با هم بالا بیاورید و در زاویه ی 45 درجه نگه دارید ( به مدت 5 ثانیه ) و روش آخر نیز ، دوچرخه زدن فرضی در همان زاویه ی 45 درجه است .
ورزش های گودی کمر را به تعداد دفعات دلخواه می توانید انجام دهید ، اما بهتر است حداقل هر کدام را پنج مرتبه انجام دهید .