گل همیشه بهار از ویژگیها تا خواص شگفت انگیز آن
احتمالا شما هم تا به حال واژه ای تحت عنوان گل همیشه بهار را شنیده اید ولی ممکن است از ویژگیهای جالب توجه و خواص گوناگون این گل ، اطلاع چندانی نداشته باشید .
از ویژگی ها و خواص درمانی گل همیشه بهار چه میدانید؟ این گل در زمینه های مختلفی کاربرد دارد و می تواند برای شما مفید باشد. برای درمان زخم و کاهش تورم،پایین آوردن تب، قاعدگی دردناک و درمان سرطان و رفع التهاب، ورمها، جوش و راشهای پوستی می توانید از گل همیشه بهار استفاده کنید.
گل همیشه بهار :
گل همیشه بهار گیاهی است علفی، که ارتفاع آن تا ۵۰ سانتیمتر میرسد. این گیاه برگهایی ساده، بلند و تقریبا بیضی شکل با کنارههای موجدار دارد.
گیاه همیشه بهار از قدیم به صورت خوراکی در سالاد و برای رنگ کردن مورد استفاده بوده است.
تنتور و عصاره گل همیشه بهار به طور موضعی برای تسریع در درمان زخم و کاهش تورم استفاده میشود.
مصرف خوراکی تنتور و عصاره این گل نیز برای پایین آوردن تب، قاعدگی دردناک و درمان سرطان مؤثر است.
گلبرگهای خشک گل همیشه بهار مانند زعفران، به عنوان ادویه استفاده میشود. حتی گاهی آن را با زعفران مخلوط کرده و به صورت تقلبی به فروش میرسانند.
بوی تند گل همیشه بهار ، حشرهکش مؤثری است و اغلب به منظور راندن حشرات، روی سبزیجات پاشیده میشود.
عصاره همیشه بهار ، به صورت موضعی، برای ترمیم زخمها استفاده میشود. یک فرآورده تولید شده از عصاره گل همیشه بهار ، با غلظت ۵ درصد به همراه آدانتوئین به طور چشمگیر در تحریک تولید پوست، در جراحی و زخمها مؤثر بوده است.
از طرفی، پژوهشگران دریافتهاند که پماد همیشه بهار، متابولیسم تولید گلیکوپروتئین، نوکلئوپروتئین و کلاژن را در محل مورد نظر زیاد میکند. همچنین پماد آن برای التیام جراحات، التهاب، ورمها، جوش و راشهای پوستی، مؤثر است.
گل همیشه بهار از معدود گیاهانی است که با وجود مقدار کم تانن، قابض خوبی است.
عصاره خوراکی گل همیشه بهار ، دارای خاصیت ضد باکتری، ضدویروس، ضداسپاسم، ضدگاستریت، ضداسپاسمهای رودهای-معدهای و تحریک کننده ایمنی بدن میباشد.
عصاره آبی این گل ، روی استافیلوکوک اورئوس، تأثیر خوبی دارد و مقوی رحم است.
آزمایشهای کاربرد عصاره همیشه بهار ، در حیوانات آزمایشگاهی، کاهش چربی خون، اثرات ضدتومور و ضدسایتوتوکسیک را نشان داده است.
از گل همیشه بهار در طب عوام، به عنوان ضداسپاسم، ضدکرم، معرق، ادرارآور و رفع مشکلات کبدی، استفاده میشود.
مصرف این گیاه ممکن است در موارد بسیار نادر ایجاد حساسیت کند.
به منظور تهیه چای، روی ۱ تا ۳ گرم از گلهای همیشه بهار ، یک استکان یا لیوان، آب در حال جوش ریخته و پس از ۵ تا ۱۰ دقیقه صاف کرده و مصرف کنید. میتوان این میزان مصرف را تا سه بار در روز تکرار کرد.
برای تهیه تنتور گل همیشه بهار ، ۰.۵ تا ۱ میلیلیتر از تنتور را در کمی آب یا آبمیوه حل کرده و میل کنید. این میزان مصرف را میتوان تا سه بار در روز تکرار کرد.
گل همیشه بهار به صورت خوراکی در زنان باردار و شیرده بهتر است مصرف نشود. ولی مصرف موضعی محصولات همیشه بهار در این شرایط بلامانع است.
منبع : سلامتیسم