جدیدترین مطالب امروز

کولیت داخلی ترین بخش روده را مورد حمله قرار می دهد

تهیه کننده : بخش گوناگون

تهیه شده برای بخش : پزشک خانواده

کولیت داخلی ترین بخش روده را مورد حمله قرار می دهد

کولیت از جمله ناراحتی های مربوط به روده است که طی آن بخشی مشخص از روده دچار التهاب شده و با توجه به شدت التهاب بیماری طبقه بندی می شود .

متاسفانه بیماری ها گستردگی فراوانی دارند و هر بخشی را هم که درگیر کنند تاثیرات مختلفی گذاشته و بدن واکنش هایی را در پی خواهد داشت . یکی از بیماری های گوارشی که روده را درگیر می کند کولیت یا اصطلاحا کولیت روده است . کولیت موجب ایجاد التهاب در بخش روده می شود ، پیش از آنکه در ادامه با خطرهای این بیماری آشنا شویم علل مزمن شمردن کولیت را از نظر می گذرانیم :

معمولا بیماری هایی بدون علت مشخص وقوع ، درمان سخت ( یا تنها اقدام های کنترل کننده ) و پیشرونده را مزمن می دانیم ، کولیت نیز تمام ویژگی ها را دارا می باشد ، و از آنجایی که این بیماره داخلی ترین بخش روده را مورد حمله قرار می دهد و روند رو به پیشرفتی را طی می کند آن را یک بیماری مزمن می دانیم .

اینکه شما دیر متوجه وجود کولیت شوید یا زود چندان فرقی در درمان قطعی بیماری ندارد ، نهایتا شما می توانید بیماری را کنترل کنید ، اما حتما شناخت به موقع بیماری از ایجاد آسیب های جدی تر و واکنش های بدتر از سمت بدن جلوگیری می کند . کولیت می تواند خود را با علائمی نظیر تب و اسهال ( که تقریبا مشابه سرماخوردگی است ) ، صداهای زیاد در ناحیه شکم و شکم درد ، مشاهده خون در مدفوع و کاهش وزن همچنین دردهای متوالی در ناحیه روده خود را نشان داده و با ناراحتی های فکری و جسمی ( مخصوصا عفونت در بخش ریه ) شدت بگیرد .

نوع بیماری کولیت با توجه به مقدار پیشرفت بیماری تقسیم بندی می شود و عمده ترین تقسیم بندی آن 3 دسته است : پروکتیت ، کولیت دیستال و پانیکولیت ( که پیشرفته ترین نوع کولیت است ) .

زمانی که بیماری پیشرفت می کنند علائم نیز گسترده تر می شوند و از موارد نام برده شده به استفراغ ، خونریزی دستگاه گوارش ، ایجاد زائده های پوستی و… می گردد .

اما چرا کولیت بوجود می آید ؟

همینطور که گفتیم که کولیت جزو بیماری های مزمن است و یکی از دلایل آن نامشخص بودن علت اصلی بروز آن می باشد ؛ چیزی که مشخص است مانند اکثر ناراحتی ها ، استرس و فشارهای روانی به شدت کولیت می افزاید اما در خصوص ظاهر شدن اولیه ی کولیت با توجه به شواهد موجود علت های متفاوتی گزارش شده است ؛ چند مورد از این نظریه ها را با هم مرور می کنیم :

با بررسی های انجام شده روی بیماران مراجعه کننده به مراکز ، علت بروز بیماری کولیت می تواند واکنش های خودایمنی باشد ( یعنی سیستم ایمنی بدن باکتری های موجود در روده را خودی ندانسته و به آن ها حمله می کنند ) از دیگر علل رایج آن نیز التهاب ناشی از نزاع سیستم ایمنی و عفونت است . با توجه به آمار به دست آماده در این زمینه وراثت شرط ایجاد کولیت نیست اما شانس ابتلا به آن را افزایش می دهد .

اگر بیماری کولیت پیشرفت چشمپیری کرده باشد تنها باید به کنترل آن امیدوار بود و زندگی با آن را آموخت ، داروهایی که توسط پزشک برای شخص تجویز می شود کمک کننده خواهند بود . اگر واکنش های بدن در برابر بیماری شدت بگیرد تنها راه درمان کولیت جراحی است .

توصیه های نهایی برای مبتلایان به کولیت :

داروهای خود را سر موقع مصرف کنید ، حتی زمانی که به علت خفیف بودن بیماری احساس بهبود می کنید . ( داروی سرخود مخصوصا از گروه آنتی بیوتیک ها را مصرف نکنید زیرا باعث تشدید بیماری می شوند ) .

از نوشیدن آب ، سبزی و دیگر مواد آلوده ای که سبب تشدید علائم عفونی ( از جمله اسهال و… ) می شود خودداری کنید .

اگر در دوره ی بهبود هستید ، از بارداری اجتناب کنید ، باردار شدن در خانم ها بیماری را تشدید می کند .

مرتبط ها

قالب خبری