جدیدترین مطالب امروز

کودک آزاری محصول اورجینال رفتارهای روان پریشانه !

تهیه کننده : بخش گوناگون

تهیه شده برای بخش : ازدواج و خانواده

کودک آزاری محصول اورجینال رفتارهای روان پریشانه !

کودک آزاری به چه رفتارهایی گفته می شود و انواع مختلف کودک آزاری چیست ؟ سئوال هایی که بخش ازدواج و خانواده یک جم پاسخ می دهد .

اول از همه کودک آزاری را تعریف کنیم .

کودک آزاری به هرگونه رفتاری گفته می شود که باعث آزارهای روحی و جسمی به کودک شود .

در خصوص آزارهای جسمی می توان به این نکته اشاره داشت که برخی از اینگونه کودک آزاری ها دارای آثار ماندگار است که به کودک آزاری های فیزیکی معروف می باشد ( نظیر کتک زدن ، سوزاندن ، تجاوزهای جنسی و … ) و برخی دیگر از این نوع کودک آزاری ها بدون علامت است و به اصطلاح کودک آزاری های مخفی نام برده می شود ( مثل حبس در زیرزمین ، حمام یا هر جای دیگر ، محروم کردن کودک از غذا ، ممانعت از حضور کودک در کلاس درس و … )

با توضیح مختصر بالا در ادامه به صورت جزئی تر به انواع گوناگون کودک آزاری اشاراتی خواهیم داشت و مثال هایی قابل لمس تر بیان می کنیم .

اولین نوع کودک آزاری که متأسفانه روز به روز در حال افزایش است ، کودک آزاری جنسی می باشد .

در تعریف این نوع کودک آزاری اینچنین آمده است که : به هرگونه عمل جنسی که مابین یک فرد بزرگسال و یک کودک شکل گیرد و با نیت لذت جنسی باشد ، کودک آزاری جنسی گفته می شود که دارای اشکال مختلفی می باشد .

به عنوان مثال : مالیدن ، بوسیدن و یا لمس کردن دستگاه تناسلی کودک ، شوخی های جنسی یا گفتن جوک های جنسی با کودک و یا در حضور کودک ، قرار دادن کودک در معرض فیلم ها ، مجلات جنسی و یا روابط یا تصاویر جنسی بزرگسالان ، وادار کردن کودک به لمس دستگاه تناسلی بزرگسال ، هرگونه تجاوز به حریم خصوصی کودک ( نظیر اجبار به برهنه شدن کودک و یا مشاهده ی کودک در حمام یا دستشویی و … ) ، هرگونه دخول دهانی ، مقعدی و یا مهبلی به کودک ، تشویق کودک به مشاهده ی سایت های جنسی در فضای مجازی ، استفاده از کودکان در تهیه و ساخت فیلم ها و محتواهای جنسی ، وادار کردن کودکان به فحشاء و … همگی از انواع مختلف کودک آزاری جنسی می باشند .

دومین نوع از کودک آزاری ، کودک آزاری های جسمی می باشد .

در تعریف این نوع از کودک آزاری نیز آمده است که : به هر گونه آزار جسمی که دارای علائم آشکار جسمی و یا علائم پنهان جسمی باشند ، کودک آزاری جسمی تلقی می شود .

مانند کتک زدن ، شلاق زدن ، مشت زدن ، سیلی زدن ، هل دادن ، لگد زدن ، نیشگون گرفتن ( از نوعی که کودک احساس درد کند ) ، گاز گرفتن ، موکشیدن ، سوزاندن با اشیاء داغ و یا سیگار و … که همگی جزء کودک آزاری های جسمی آشکار و دارای علامت و به اصطلاح فیزیکی می باشند و یا حبس کردن ( در مکان های مثل زیرزمین ، حمام و یا هر جای دیگری که با نیت تنبیه و ترساندن کودک باشد ) ، محروم کردن کودک از خوردن غذا ، ممانعت کردن از حضور کودک در کلاس درس و … که همگی اینها نیز جزء کودک آزاری های جسمی پنهان و بدون علامت ، یا به اصطلاح مخفی می باشند .

سومین نوع از کودک آزاری به کودک آزاری های غفلتی گفته می شود .

در تعریف این نوع از کودک آزاری آمده است که : به رفتار و یا هرگونه عملی که مانع فراهم کردن نیازهای اولیه یک کودک شود ، کودک آزاری غفلتی گفته می شود و یا به عبارت بهتر به غفلت کردن در برآورده ساختن نیازهای اولیه ی یک کودک ، کودک آزاری غفلتی گفته می شود .

این نوع از کودک آزاری ، دارای 3 نوع می باشد ، که برای هر یک توضیح مختصری بیان می کنیم .

الف : غفلت جسمانی : ” به معنای فراهم نساختن نیازهای جسمانی کودک . مثل : تغذیه ی نامناسب که منجر به سوء تغذیه و بیماری کودک شود ، منزل نامناسب که کودک احساس امنیت و آرامش نکند و یا دچار ترس و استرس شود ، لباس نامناسب که با سن و سال کودک تناسبی نداشته باشد و یا مناسب فصل نباشد و منجر به بروز مشکلاتی برای کودک شود ، و یا مثال های دیگری چون : نظارت نداشتن روی کودک ، بیرون کردن کودک از منزل و یا بی توجهی و تأخیر در مراقبت های پزشکی کودک ”

ب : غفلت تحصیلی : ” به معنای عدم توجه به تحصیل کودک . مثل : بی توجهی به غیبت های بیش از اندازه ی کودک از مدرسه ، یا عدم حضور و سرکشی والدین از وضعیت درسی کودک در مدرسه ، آنهم به دلیل فراموشی و غفلت کردن ، یا حتی عدم فراهم ساختن امکانات و وسایل اولیه و ضروری آموزشی و تحصیلی و ….

ج : غفلت عاطفی : ” به معنای بی توجهی به نیازهای عاطفی کودک که البته این نوع غفلت می تواند تبعات بسیار بدی نیز داشته باشد . مثل : عدم محبت کردن به کودک ، فراهم نکردن امکانی برای درمان کودکانی که نیاز به روانشناس و مراقبت های روانشناسانه دارند ، اعمال خشونت های خانگی ( شامل همسرآزاری ، دعوای والدین ، ناسزا گفتن و … ) در حضور کودک ، استفاده از الکل ، مواد مخدر و یا حتی کشیدن سیگار در حضور کودک و یا ترغیب و اجازه دادن به کودک در مصرف اینگونه چیزها و …

و در نهایت چهارمین نوع کودک آزاری که به کودک آزاری عاطفی مشهور می باشد .

در تعریف این نوع از کودک آزاری هم آمده است که : به هرگونه نگرش یا رفتاری که سلامت روانی و یا رشد اجتماعی کودک را به مخاطره بیاندازد ، کودک آزاری عاطفی گفته می شود .

رفتارهای نظیر : طرد کردن کودک ، کمبود محبت های جسمانی و روحی مثل در آغوش گرفتن کودک و یا نگفتن دوستت دارم به کودک ، فریاد زدن سر کودک ، تهدید یا ترساندن کودک ، مقایسه ی کودک با دیگر هم سن و سالانش و به طور کلی مقایسه ی او با دیگران ، تحقیر کودک ، سرزنش کردن کودک ، عدم تشویق کودک و ….

کاش در عصری که سازمان حمایت از حقوق کودکان شکل گرفته است ، دردی تحت عنوان کودک آزاری نبود . دردی که درمان آن یک عزم جهانی می خواهد ، جهانی که امروز تنها دغدغه ای که ندارد ، کودک است !!!

این مطلب تقدیم به تمامی کودکانی که در سراسر جهان ، نمی توانند کودکی کنند ، آنهم به واسطه ی خودخواهی های ما آدم بزرگهای قصه ی دنیا . کودکانی چون کودکان یمن ، آفریقا ، فلسطین و خیلی از کشورها و شهرها و خانه های بنا شده روی این کره ی خاکی .

مرتبط ها

قالب خبری