کنگر فرنگی و مهمترین خواص درمانی این گیاه دارویی
مطمئنا تا به حال برای یکبار هم که شده نام کنگر فرنگی را شنیده اید ، ولی اگر آشنایی زیادی با این گیاه ندارید ، پیشنهاد میکنیم تا انتهای این مقاله را همراه ما باشید .
کنگر فرنگی ، ارده شاهی یا آرتیشو ، نوعی گیاه یکساله است که بومی جنوب اروپا و کنارهٔ مدیترانه می باشد ؛ غنچهٔ این گیاه خوراکی است و بیشتر به صورت آب پز پخته می شود ، همچنین ، در ایتالیا ، این گیاه سبزی اصلی پیتزای چهارفصل در فصل بهار است ؛ کنگر فرنگی گیاهی است علفی که در ایران نیز پرورش داده می شود و در طب جدید عصارهٔ ان به صورت آمپول یا قطره بنام کوفیتول تجویز می شود.
ترکیب شیمیایی کنگر فرنگی : اینولین، سینا روپکتین، سینارین، قندها، آنزیمها، کافئیک اسید، اوژنول می باشد
مصارف درمانی کنگر فرنگی :
۱- ترشح صفرا از کبد را افزایش می دهد
۲- تقویت اعمال کبد
۳- جلوگیری از تجمع چربی در سلولهای کبدی ، تحریک کلیه در دفع اوره و کلسترول
۴- پایین آوردن کلسترول و تری گلیسیرید خون
۵- درمان یرقان( زردی ) ، قولنج کبدی ، سنگ کیسهٔ صفرا ، آب آوردن شکم
۶- درمان سنگ کلیه ، قولنج کلیه ، درمان ازدیاد اورهٔ خون
۷- درمان بیماریهای پوستی خارشدار
۸- تب بر است و نیزدر درمان رماتیسم و یبوست موثر است
طریقه و مقدار مصرف کنگر فرنگی :
۱- برگه های کنگر فرنگی را پس از پختن به مصرف می رسانند
۲- ۳۰ تا ۱۰۰ گرم شیرهٔ تازهٔ برگ کنگر فرنگی را گرفته با مقداری شربت مطبوع مخلوط نموده صبح و ظهر وشب هر دفعه قبل از هر غذاثلث آن را تناول می نمایند
۳- ۱۰ گرم برگ آرتیشو را در ۴ لیوان آب جوش دم کرده صبح و ظهر وشب قبل از هر غذا ۲ استکان با کمی شکر تناول می نمایند
و اما مضرات کنگر فرنگی :
کنگر فرنگی چون گرم است ممکن است در بعضی از اشخاص تولید سودا کند لذا بهتر است با سرکه خورده شود ضمناً اگر طعم کنگر فرنگی را دوست ندارید و مایل هستید که از مزایای این گیاه دارویی استفاده کنید تنطور قرص یا کپسول کنگر فرنگی را مصرف نمایید .
منبع : دکترسلام