جدیدترین مطالب امروز

کلاله ذرت با خواصی گوناگون و صدالبته بی نظیر !

تهیه کننده : بخش گوناگون

تهیه شده برای بخش : عطاری

کلاله ذرت با خواصی گوناگون و صدالبته بی نظیر !

این مقاله اختصاص دارد به بررسی و بازگویی خواص کلاله ذرت یا همان قسمت مو مانند و رشته های زیرپوست سبز بلال که به ابریشم ذرت نیز معروف است .

همه ی افراد با کلاله ذرت ، آشنایی دارند ؛ احتمالاً شما هم در زمان بچگی آن را همانند موهای سر یک عروسک تصور می‌کردید. مردم عمدتاً از فواید و خواص دارویی آن بی‌خبرند و هنگام مصرف بلال، کلاله (کاکل) آن را دور می‌اندازند.

موارد زیر شامل برخی از فواید بی‌نظیر کلاله ذرت است :

1- پیشگیری از سنگ کلیه

در دوران باستان از کلاله ذرت به منظور جلوگیری از سنگ کلیه استفاده می‌شد. سنگ کلیه در نتیجه انباشته شدن کریستال‌های کوچکی در کلیه ظاهر می‌شود. مواد موجود در کلاله ذرت باعث به جریان در آمدن کارآمد ادرار و در نتیجه جلوگیری از انباشت این کریستال‌ها در بدن می‌شود.

توجه کنید از این ماده تنها جهت “پیشگیری” از سنگ کلیه استفاده می‌شود و درمان سنگ کلیه مستلزم مراقبت‌های پزشکی است.

2- کمک به انعقاد خون

کلاله ذرت دارای ویتامین K است که در انعقاد خون نقش موثری داشته و با کمک به فرآیندهای انعقادی هنگام جراحت برداشتن بدن باعث خروج خون کمتری از بدن می‌شود.

3- کنترل قند خون

بر اساس تحقیقات بسیاری، کلاله ذرت را می‌توان عاملی موثر برای کنترل قند خون در نظر گرفت.
به طور دقیق‌تر، مواد موجود در این قسمت از بلال ، سطح انسولین را افزایش داده و به ترمیم سلول‌های آسیب دیده در پانکراس (یعنی همان محل تولید انسولین) کمک می‌کند.

4- کنترل کلسترول

کلاله ذرت نقش بسزایی در کنترل کلسترول بدن دارد و با تعدیل مقدار کلسترول ، باعث جلوگیری از بیماری‌های قلبی می‌شود.

5- خواص پیشاب‌آوری یا دفع آب

این بخش نادیده‌گرفته شده بلال در دفع مایعات و سموم بدن، جلوگیری از خطرات قلبی و عروقی و عفونت دستگاه ادراری بسیار مفید است.

نحوه ی مصرف کلاله ذرت :

کلاله ذرت در حالت اولیه‌اش قابل خوردن نیست و برای اینکه قابل مصرف شود ، می توان به یکی از دو روش زیر اقدام نمود :

1- آن را با آب جوش طبخ کنید و از آبلیمو برای طعم دادن به این غذا استفاده نمایید ، اکنون می‌توانید آن را در حالت گرم یا سرد میل کنید.

2- کلاله ذرت را درون شیشه پر از آب ذخیره کنید ، سپس آن را به مدت یک روز در معرض نور مستقیم خورشید قرار دهید تا آماده خوردن شود. این ترکیب را هنگام عصر با افزودن عسل به آب میل کنید.

توصیه‌های لازم :

* فقط از ذرت‌های ارگانیک استفاده کنید و مطمئن شوید بر روی آن‌ها سمپاشی صورت نگرفته باشد.
* مصرف بیش از اندازه کلاله ذرت برای بدن مضر است. همچنین مصرف آن به خانم‌های باردار توصیه نمی‌شود.

منبع : دکترسلام

مرتبط ها

قالب خبری