چسب میخچه و بایدها و نبایدهای استفاده از آن ؟
چسب میخچه یکی از روشهای درمان عارضه میخچه می باشد که در ادامه قصد داریم درخصوص بایدها و نبایدهای استفاده از این روش توضیح بیشتری دهیم .
میخچه و پینه یکی از بیماری های آزار دهنده ای هستند که در صورت استفاده از کفش نامناسب و وارد شدن فشار زیاد به قسمتی از پا ایجاد می شوند.برای درمان این موضوع بهترین راه مراجعه به متخصص طب فیزیکی می باشد تا مشکلات ساختمانی کف پای شما را بررسی نماید. چسب میخچه هم درمانی دیگر است که از داروخانه ها قابل تهیه می باشد.
برای از بین بردن میخچه از سایر روش ها ( استفاده از سوهان ناخنگیر یا سنگ پا و … ) ،به تنهایی یا قبل از چسباندن چسب میخچه پا یا استعمال موضعی ژل سالیسیلیک اسید ( برای مناطق وسیع تر دچار میخچه یا پینه پا ) استفاده شود. بنابر در استفاده مکرر از چسب میخچه پا باید مراقب عوارض احتمالی مانند زخم و عفونت پا باشید.استفاده از اسکالپل برای برداشتن میخچه پا باید توسط پزشک انجام شود تا از زخم و عفونت پیشگیری شود.
در موارد زیر استفاده از چسب میخچه ممنوع است :
بیماران دیابتی
بیماران دچار اختلال گردش خون و مشکلات عروق محیطی
استفاده بر روی پوست دارای التهاب،عفونت،قرمزی یا پوست دارای اگزما
بیماران دچار نوروپاتی محیطی
۱- این دارو فقط برای استعمال خارجی است و باید دور از دسترس کودکان نگهداری شود.
۲- در صورت بلعیدن دارو فورا باید به مرکز اورژانس اطلاع داده شود.
۳- در صورت از بین نرفتن میخچه پس از استفاده از چسب میخچه یا عود میخچه با پزشک طب فیزیکی مشورت شود. زیرا بسیاری از موارد میخچه بعلت فشار غیر طبیعی بر قسمتی از پا می باشد و نیاز به تصحیح این حالت پا دارد.
دستور استعمال چسب میخچه :
محل میخچه را بشوئید و کاملا خشک کنید.
بانداز اغشته به دارو یا چسب میخچه را طبق دستور دکتر داروساز یا پزشک استفاده کنید.
پس از ۴۸ ساعت ( یا برحسب دستور مصرف توسط پزشک یا داروساز ) بانداژ یا چسب را بردارید
در صورت لزوم هر ۴۸ ساعت(یا طبق دستور پزشک و دکتر داروساز) تا حداکثر ۱۴ روز از بانداژ موضعی دارو استفاده کنید تا میخچه از بین برود.در صورت حساسیت به چسب میخچه پا با پزشک یا دکتر داروساز مشورت کنید.
در صورت لزوم می توان پس از برداشتن چسب بمدت ۵ دقیقه میخچه را در آب گرم قرار داد تا به رفع آن کمک شود.
منبع : بامداد