جدیدترین مطالب امروز

چربی شکمی اتفاقی بیشتر از زنگ خطر برای بدن است !

تهیه کننده : بخش گوناگون

تهیه شده برای بخش : نکته ها

چربی شکمی اتفاقی بیشتر از زنگ خطر برای بدن است !

چربی شکمی از بدترین گونه های چربی های درونی در بدن محسوب می شود . برای اندازه گیری میزان چربی بدن می توان از آزمایش خون و مدفوع کمک گرفت .

مسئله ی اضافه وزن و چاقی مدت زمان بسیار زیادی است که امری عادی تلقی می شود ؛ مدتی به تغذیه نامناسب ادامه داده و چاق می شویم ، سپس با یک دوره فشرده ورزش و رژیم سعی در از بین بردن چربی اضافی بدن داریم ؛ قطعا ماندگاری در وزن ایده عال و دور بودن از بیماری ها و آسیب های ناشی از تجمع چربی در بدن تنها با دانش و آگاهی در علم تغذیه به دست می آید ؛ اینکه هر فرد بداند ماده ی خوراکی مضر کدام است و با وارد شدن آن به بدن چه خطراتی او را تهدید خواهند کرد و…

چربی هایی که از راه های مختلف وارد بدن می شوند به دو روش ذخیره خواهند شد : زیرپوستی و درونی . چربی شکمی که نوعی از چربی درونی ( یا داخل بدن ) محسوب می شود از پر خطرترین نوع اجتماع چربی ها به حساب می آید .

چربی شکمی ( یا هر چربی درونی دیگری ) به علت عدم تحرک در فرد ایجاد می شوند و می توانند به دنبال خود بسیاری از ناراحتی ها را به همراه داشته باشند .

در مورد خواص چربی شکمی یا هر چربی درونی دیگری در قالب طنز بسیار شنیده ایم ! مقاومت در برابر ضربه و محافظت از اندام درونی ! به نظر می رسد این دژ نگهبان به کمک عضله نیز قابل شکل گیری است پس به ضررهای چربی شکمی می پردازیم :

به طور جامع عمده ترین ناراحتی های ناشی از چربی های درونی ( از جمله چربی شکمی ) شامل افزایش فشارخون ( به علت افزایش سدیم به دنبال افزایش چربی در بدن است ) ، دیابت نوع دو ( به علت بالا رفتن مقاومت سلول ها در دریافت انسولین و در نتیجه عدم دریافت انرژی لازم ) ، بیماری های قلبی ( به علت افزایش فشارخون رخ می دهد ) و احیانا برخی سرطان ها نظیر روده بزرگ و سینه که اغلب با این مضرات آشنایی دارید . به تمام مشکلات یاد شده علائم بالینی مانند تنگی نفس و… همچنین ناراحتی های مفصلی ( به علت وارد آمدن فشار زیاد به مفاصل و سنگ کیسه صفرا که هنوز علت مشخصی ندارد را اضافه کنید .

زمانی که فرد شروع به چاق شدن می کند ، ابتدا چربی ها به دیگر اندام بدن ( مانند اطراف قلب و… ) افزوده شده و شکم را به عنوان آخرین منبع ذخیره سازی انتخاب می کنند ؛ بنابراین فردی که چربی شکمی بالایی دارد حتما چربی درونی زیادی خواهد داشت که بخشی از آن به شکل چربی شکمی قابل تشخیص است . پیش از این در خصوص انواع اندام ها برایتان صحبت کردیم ( اندام سیبی شکل ، ساعت شنی ، گلابی شکل و… ) در واقع افرادی که اندام سیبی شکل یا گلابی شکل دارند دارای چربی درونی بالایی هستند ( که البته از نوع چربی شکمی نمی باشد بلکه تجمع در ران و باسن صورت گرفته است ) .

چربی شکمی با رژیم غذایی مناسب و ورزش کردن به راحتی قابل کنترل می باشد ؛ گوشت قرمز مخصوصا گوشت های فرآوری شده تاثیر بسیار بدی در افزایش چربی شکمی و در نتیجه عوارض ناشی از آن خواهند داشت ، عدم تحرک نیز همانطور که گفته شد از اصلی ترین عوامل شکل گیری چربی های درونی بود .

چگونه با چربی شکمی مقابله کنیم ؟

در هفته بیشتر از 100 گرم گوشت مصرف نکنید ( در مصرف گوشت تنوع را مد نظر قرار دهید و از مرغ ، ماهی و… بهره ببرید ) .

مطمئن شوید از طریق دریافت دیگر مواد خوراکی ، بدن پروتئین – روی و ویتامین B12 کافی را دریافت خواهد کرد ( این ها موادی هستند که با مصرف گوشت بدن دریافت می کند و با کم شدن گوشت در رژیم غذایی باید مورد توجه قرار بگیرند ) .

حداقل یک روز درمیان و به مدت 30 دقیقه ورزش هوازی انجام دهید .

و در نهایت خواب زیاد ( بیش از 8 ساعت ) و خواب کم ( کمتر از 5 ساعت ) به همراه پرخوری های ناشی از استرس دلیلی بر افزایش چربی شکمی هستند که لازم است کنترل شوند .

شما برای آگاهی از وضعیت چربی بدن می توانید به پزشک مراجعه کرده و پاسخ آزمایش های خون و مدفوع را در اختیار او قرار دهید ؛ با بررسی آنزیم های خاص مورد نظر در آزمایش ، میزان چربی بدن به راحتی قابل تشخیص است اما همانطور که می دانید آگاهی کافی نیست و لازم است فکری برای کنترل آن صورت گیرد .

مرتبط ها

قالب خبری