پروبیوتیک ها و غذاهایی که حاوی این باکتری مفید هستند
پروبیوتیک ها باکتریهای مفیدی هستند که به هضم و جذب غذا در دستگاه گوارش کمک می کنند ؛ در این مقاله با غذاهای حاوی پروبیوتیک بیشتر آشنا می شوید .
استفاده بیشتر از پروبیوتیک ها ، مستلزم دانستن اطلاعات مفیدی درخصوص آنهاست که غذاهای حاوی این باکتریها ، یکی از همین اطلاعات است .
۱– روز خود را با “پارفیت” آغاز کنید:
دکتر استفانی پاپاس متخصص تغذیه بالینی میگوید: خیلی ساده، با کاسه ای از ماست با گرانول های مورد علاقه خود (که البته هرچه قند پایین تری داشته باشند بهتر است) و برخی از توت هایی که دارای آنتی اکسیدان بالا هستند، پارفیت خود را بسازید.
ماست، همان شیر تخمیر شده است که با افزودن مخمربه آن در آزمایشگاه کشت شده و باعث رشد باکتری های خوب در روده میشود. برای راحتی خود، شب قبل آن را آماده کنید و غذای شما برای صبح روز بعد آماده است. میتوانید با ماست یخی یونانی به همراه دو قاشق غذاخوری از گرانول آلی به همراه انواع توت های آلی منجمد مخلوط کرده و سپس آن را در یخچال بگذارید. زمانی که از خواب بیدار شدید، توت ها کاملا در آن حل شده اند.
اگر گرانولای خود را کمی تند دوست دارید، میتوانید آن را در ظرف جداگانه ریخته و هنگام سرو کردن، با ماست خود مخلوط کرده و نوش جان کنید.
۲- ماست کبابی درست کنید:
کیت برویر متخصص تغذیه میگوید: ماست ساده ای که با باکتریهای مفید در آزمایشگاه کشت شده است، می تواند از یک صبحانه، به یک عنصر کلیدی در سالاد، سپس همینطور به ترتیب به عنوان سس های سرد تبدیل شود. فقط به یاد داشته باشید که هر دستورالعملی که نیاز به گرم کردن ماست دارد، باعث می شود تا باکتریهای خوب آن را از بین ببرد. پس بهترین راه برای استفاده از آن این است که سعی کنید از دستورالعمل هایی استفاده کنید که نیاز به پختن آن نداشته باشد.
۳- استفاده از کلم ترش را گسترش دهید:
کلم ترش شده (کلم رنده شده در سرکه) فقط برای تهیه هات داگ به کار نمی رود. خام آن را نیز می توانید در تهیه دسر و کیک استفاده کنید. یا از سایر سبزیجات که باعث میشود به هر وعده غذایی خود عطر و طعم بیشتری بدهید، استفاده کنید.
دکتر دانیل گیل سرپرست تغذیه در بخش پیرامونی NYC میگوید: ترجیح می دهم پروبیوتیک ها را از رژیم غذایی خود بگیرم تا از مکمل ها.
وی میگوید: تره فرنگی، برنج، خیار، ترب سفید، بامیه و لوبیا سبز یک غذای عالی، میان وعده ای سالم و افزودنی شگفت انگیزی به هر سالاد می دهد.
۴- به اسموتی خود کفیر اضافه کنید:
کفیر یک نوع نوشیدنی ترش مزه است که با شیر پرورش یافته و با انواع مختلفی از پروبیوتیک های مفید و باکتریهای زنده بسته بندی شده است. دکتر پاپاس میگوید: من هر روز صبح ۴ اونس از آن را با صبحانه خود می نوشم. اما اگر طعم آن زیادی ترش باشد، بهتر است یک اسموتی برای تقویت مواد مغذی و باکتریهای خوب و بالا بردن کیفیت آن، به کفیر خود اضافه کنید.
۵- برای زمان استراحت خود، یک کامبوچا بنوشید:
دکتر پاپاس میگوید: کامبوچا یک نوشیدنی غنی شده با پروبیوتیک است که از نوعی چای، شکر، باکتری و مخمر تهیه میشود، که آن را یک جایگزین گیاهی عالی برای سایر مواد غنی از پروبیوتیک مثل کفیر یا ماست می سازد. در واقع کامبوچا، نوعی قارچ است و وقتی با سایر مواد مخلوط می شود، طعم ترش و شیرین گازداری پیدا می کند. وی می افزاید: میتوانید نوشیدنی پروبیوتیک جدید خود را جانشین قهوه هر روز بعداز ظهر خود کنید.
۶- کیمچی را آزمایش کنید:
بر طبق مطالعه ای منتشر شده در ژانویه ۲۰۱۴ در مجله غذایی داروین، این چاشنی فوق العاده تند ساخت کره، با باکتری سالمی به نام لاکتوباسیل بسته بندی شده است که باعث بالارفتن پروبیوتیک آن می شود.
شری کلمان کالینز مشاور تغذیه خصوصی از آتلانتا میگوید: کیمچی سرخ شده، یک پوشش عالی برای تاکوی شما یا اضافه کردن به ساندویچ و برگر هاست.
۷- تمپه را نیز امتحان کنید:
به دنبال دستورالعمل هایی باشید که تمپه را نیز شامل شود. یک پروبیوتیک غنی شده با سویا. تمپه نیز یک منبع بزرگ از پروتئین، فیبر، آنتی اکسیدان ها و آمینواسید هاست. بافت سالم آن، این غذا را یک جایگزین عالی برای گوشت می کند (مثل تهیه آن با قارچ قرمز به عنوان ساندویچ).
۸- سوپ میسو را نیز در منوی خود قرار دهید:
سوپ میسو بسیار آسان تهیه میشود؛ آب گرم و خمیر میسو و یک پانچ پروبیوتیک که به آن اضافه میشود. دکتر گابریلا واتر مربی بهداشت شخصی در سن خوزه کالیفرنیا و متخصص تغذیه از یک شرکت فناوری که بر سلامت و عملکرد انسان متمرکز است میگوید: میسو تخمیر سویاست که حاوی باکتری های سالم است. فقط باید به خاطر بسپارید که درجه حرارت بالا میتواند پروبیوتیک ها را از بین ببرد. قبل از سرو آن، پروبیوتیک را اضافه کرده و از درجه حرارت بالا پرهیز کنید؛ چون در این صورت می توانید بسیاری از میکروارگانیسم های مفید آن را نگهداری کرده و مانع از بین رفتن آنها شوید.
۹- پری بیوتیک های غنی شده را فراموش نکنید:
پری بیوتیک ها، کربوهیدرات های غیر قابل هضم موجود در مواد غذایی است که برای تحریک رشد باکتری های پروبیوتیک در بدن ضروری هستند. آنها اجزای غیرقابل انعطاف موجود در برخی میوه ها سبزیجات و سایر غذاهایی هستند که باعث رشد باکتریهای خوب در روده یعنی پروبیوتیک ها می شوند.
دکتر وتر میگوید: سیب خام، موز، مارچوبه، لوبیا، آرتیشو، سیر، پیاز و همچنین غذاهای حاوی گندم کامل و سویا، همه از منابع خوب آن هستند.
منبع : دکترسلام