جدیدترین مطالب امروز

پرش پلک و راهکاری ساده برای عدم ابتلا به این عارضه چشمی

تهیه کننده : بخش گوناگون

تهیه شده برای بخش : پزشک خانواده

پرش پلک و راهکاری ساده برای عدم ابتلا به این عارضه چشمی

اگر شما هم درباره ی پرش پلک ، که نوعی عارضه چشمی محسوب می شود اطلاعاتی ندارید و یا درصدد رفع آن هستید ، پیشنها میکنیم با این مقاله از پزشک خانواده یک جم همراهی کنید .

همانطور که می دانید پرش پلک چشم ، نوعی عارضه برای چشم ها به شمار می رود که می تواند ریشه در مشکلات درونی در بدن افراد داشته باشد .

برای اینکه کمی بیشتر با عارضه پرش پلک آشنا شوید و راهکار ساده ی عدم ابتلا به آن را بدانید ، بیان مختصری از این عارضه خواهیم داشت :

در اصطلاح پزشکی به پرش پلک یا به عبارتی همان پریدن چشم ، اسپاسم چشمی گفته می شود که نام دیگر آن ، تیک پلک نیز هست ؛ در این حالت ، به طور ناخودآگاه ابتدا پلک پایین چشم تحت تأثیر قرار میگیرد و پس از مدتی سبب پرش پلک بالایی نیز می گردد .

در اکثر موارد ، پرش پلک یا همان تیک های چشمی ، مدت کوتاهی طول خواهد کشید ، اما در برخی موارد ، تا ماه ‌ها به طول می ‌انجامد که این حالت ، حالتی خطرناک و نگران کننده می باشد .

اگر بخواهیم از عوامل شکل گیری و ایجاد پرش پلک و اسپاسم های چشمی و ماهیچه های اطراف آن که تقریبا عوامل متعدد و زیادی هم هستند بگوییم ، میتوان به موارد زیر اشاره کرد :

از مهمترین این عوامل :

1- قرار گرفتن در معرض نور شدید
2- مصرف زیاد کافئین
3- خستگی
4- استرس
5- فشار روحی
6- حساسیت سطح پوست چشم به ماده ‌ای خاص
7- وارد شدن گرد غبار به چشم
8- قرار گرفتن در معرض بادهای شدید
9- سیگار کشیدن

و اما چه راهکار ساده ای برای عدم ابتلا به پرش پلک وجود دارد ؟

مهمترین و ساده ترین راهکاری که برای دچار نشدن به این عارضه وجود دارد ، این است که سعی کنید تا جای ممکن ، از عوامل ایجاد کننده ی عارضه ی پرش پلک که در بالا به 9 مورد آن اشاره کردیم ، دوری کنید .

اما اگر به این عارضه مبتلا شدید ، چنانچه زیاد جدی نباشد ، در اکثر موارد با یک بار باز و بسته کردن محکم چشم ها از بین خواهد رفت .

فقط در این خصوص ، نکته ی بسیار مهمی هم وجود دارد و آن اینکه ، اگر اسپاسم چشمی و پرش پلک شما ، مدت طولانی به طول می انجامد و یا تعداد دفعات وقوع آن افزایش پیدا کرده ، اصلا نشانه ی خوبی نیست و می تواند نشان دهنده ی مشکلات و اختلالات جدی روانی ، مشکلات مغزی ، مشکلات عصبی ، بیماری پارکینسون و آسیب های جدی چشمی باشد که در اینصورت بایستی حتما به پزشک متخصص مراجعه فرمایید .

مرتبط ها

قالب خبری