جدیدترین مطالب امروز

پرخوری یا اشتهای کاذب نوعی بیماری همگانی و خطرناک !

تهیه کننده : بخش گوناگون

تهیه شده برای بخش : نکته ها

پرخوری یا اشتهای کاذب نوعی بیماری همگانی و خطرناک !

پرخوری چیست ؟ زمانی که موادغذایی را به صورت بی رویه و بدون برنامه ریزی مصرف کنید دچار این عارضه خواهید شد ، برای کسب اطلاعات بیشتر ادامه ی این مقاله را مطالعه کنید .

یک نمونه از جالب ترین نکات درمورد پرخوری :
این عارضه بیشتر در جوامع پیشرفته به چشم می خورد یعنی هر جامعه و ملتی که پیشرفته تر باشد ، افراد پرخور بیشتری در خود جای داده است ؛ این عمل در حالی صورت می گیرد که انتظار میرود با افزایش آگاهی های جمعی پرخوری و یا اشتهای کاذب کمتر شود .

اکثر عادات غذایی هر فرد از کودکی آن نشأت می گیرد ، کودکی که والدین برای فرزندانشان درست کردن ؛ بعضی از والدین از نوزادی فرزندانشان به آن ها مواد شیرین مانند : شیرینی و شربت ها و… می دادند که این می تواند گامی بزرگ برای مبتلا شدن به بیماری دیابت باشد ، البته بیماری دیابت و بیماری های قندی زمانی به وجود می آید که فرد به صورت بی رویه شیرینی جات را مصرف کند .

علت اصلی پرخوری بعضی از افراد ، نیاز بدن به مواد غذایی نیست بلکه عادات های دوران کودکی و یا عادت های قدیمی است .

3 مورد اصلی وجود دارد که گفته می شود مصرف آن صرفا برای تأمین نیازهای بدن می باشد :

1ـ کمبود آب

زمانی که مقدار آب میان بافتی هر فرد کم شود سلول های بدنش نیازمند آب می شوند ( و یا به عبارتی دیگر وقتی که فشار اسمزی مایعات داخل بدن افزایش می یابد و فرد دچار تشنگی می شود ) با مصرف آب می تواند نیاز های سلول های بدنش را تأمین کند .

2ـ دیابت

در عده ای از افراد دیابتی وقتی که انسولین به خوبی ترشح نمی شود ، متابولیسم کربوهیدرات ها به خوبی صورت نمی گیرد و در نهایت قند به میزان کافی به سلول های بدن نمی رسد ؛ بنا به این دلیل افرادی که مبتلا به دیابت هستند شوق و اشتیاق بیشتری برای مصرف مواد شیرین دارند .
بهترین راه برای مصرف نکردن شیرینی جات توسط بیماران دیابتی جایگزین کردن نشاسته ها به جای موادقندی است ، زیرا نشاسته ها به تدریج وارد خون شده و میزان قندخون را متعادل می کنند ، اینگونه مصرف شیرینی جات ، کاهش می یابد .

3ـ گرسنگی

در بعضی از مواقع عده ای از انسان ها به مدت های طولانی غذا مصرف نمی کنند و یا اگر مصرف کنند از غذاهایی با کالری کم استفاده می کنند ؛ بدن انسان توانایی ذخیره کردن قند در خون را به مدت طولانی ندارد و اگر در زمان های طولانی غذاهایی که دارای کربوهیدرات نباشد به بدن انسان برسد می تواند مشکلاتی ایجاد کند ، مشکلاتی از این قبیل : اختلالات عصبی زیرا سلول های عصبی انرژِی مورد نیاز خود را از قندها می گیرند .

پرخوری شاید یک بیماری محسوب نشود اما در صورت تکرار بیش از حد آن ، قطعا می تواند منجر به بروز انواع بیماری ها گردد ، پس تا دیر نشده سعی کنیم این عارضه را با برنامه ریزی و تلاش از بین ببریم .

مرتبط ها

قالب خبری