پاروکستین یکی از صد راه موجود برای درمان زودانزالی

به طورکلی هیچ دارویی از سمت سازمان دارو برای درمان زودانزالی تایید نشده است ، اما در اینجا به بررسی قرص پاروکستین که از جمله گزینه های درمانی است خواهیم پرداخت .
زودانزالی به خارج شدن منی از مرد ، پیش از آنکه فرد و همسر وی خواهان آن باشند گفته می شود . البته این امر همیشه جای نگرانی ندارد ، بلکه زمانیکه به دفعات تکرار شود بهتر است شخص را به فکر راه چاره می اندازد .
درمان رایج برای زودانزالی استفاده از اسپری و قرص های تاخیری ( شیمیایی یا گیاهی ) و انواع پمادها می باشد ؛ غافل از آنکه مشکلات روحی-روانی نیز می توانند در این امر تاثیرگذار باشند و در کنار استفاده از قرص های تاخیری لازم است مسائل روحی نیز مورد بررسی قرار بگیرند و همچنین اطلاعات فرد در خصوص تکنیک های نزدیکی بالا برود . علاوه بر این استفاده از قرص های تاخیری می تواند فشارخون را بالا برده و سردرد ( در مواقع شدید سکته مغزی ) را به دنبال داشته باشند . از این رو معمولا استفاده از کاندوم تاخیری به عنوان جایگزین تمام راه های ذکر شده توصیه می شود .
قرص پاروکستین ، سرترالین ، سیلدنافیل و… همگی از قرص هایی هستند که در این زمینه مورد استفاده قرار می گیرند .
پاروکستین یک داروی ضدافسردگی است که از تاثیرات همراه با او می توان به کاهش میل جنسی اشاره کرد ؛ در واقع تاخیر در نعوذ یکی از عوارض این دارو محسوب می شود !
در هر روز مصرف یک دانه ( نه بیشتر ) از قرص پاروکستین تجویز می شود ؛ تاثیر آن بعد از 4 تا 6 ساعت پس از مصرف بروز کرده و تا نهایتا یک روز پایدار است . برای جلوگیری از فراموشی مصرف پیشنهاد میشود زمان ساده ای را برای استفاده ی آن انتخاب کنید ، مثلا صبح پیش از هرکاری و یا شب ، وقت خواب . اما توجه داشته باشید برای پیشگیری از بروز ناراحتی های معده ، پاروکستین را با معده خالی مصرف نکنید .
مصرف این دارو همانقدر که می تواند در برخی موارد درمان کننده باشد ، خطرآفرین نیز است ؛ در افرادی که پاروکستین را مصرف کرده اند ( برای درمان افسردگی و…) مواردی از خودکشی و دیگرکشی نیز گزارش شده است ؛ و این نشانگر آن است که رفتارهای تهاجمی از جمله عوارض پاروکستین به شمار می رود که هرچند به ندرت رخ می دهند اما نیاز به بیان است تا در مورد افراد پرخاشگر یا… تجویز نشده و مورد استفاده قرار نگیرد .
تغییرات رفتاری ، ناتوانی در کنترل بسیاری موارد مانند حرکت کامل چشم ها ، سردرد ، کند شدن ضربان قلب ، تهوع ( خصوصا در اوایل مصرف ) و… همگی از عوارض جانبی پاروکستین محسوب می شوند که نیاز است فرد با پزشک خود تماس حاصل فرماید . افزایش و کاهش اشتها ، برهم خوردن خواب ( دیر به خواب رفتن یا خواب آلودگی ) ، مشکل در ادرار ، تشویش ، اضطراب و… نیز از جمله عوارضی هستند که در موارد نگران کننده نیاز به مراجعه پزشک می باشد .
موارد منع شدید پاروکستین عبارتند از :
خانم های شیرده و باردار .
افرادی که به دیگر داروهای مشابه ( داروهای مهارکننده ) مانند سروتونین حساسیت نشان داده اند .
مصرف هرداروی دیگری به صورت همزمان از جمله مسکن ها ، آرامبخش ها ، ضد تشنج و… ( در صورت مصرف هردارویی حتما پیش از تجویز پاروکستین ، اطلاعات را در اختیار پزشک قرار دهید ) .
بیماران کلیوی و کبدی .
در انتها باز هم استفاده از کاندوم های تاخیری را پیشنهاد کرده و خواستار آن هستیم از مصرف پاروکستین و قرص های مشابه راه تا حد امکان دوری کنید .
افرادی که به دلیل افسردگی و تجویز پزشک از پاروکستین استفاده می کنند باید از رانندگی و کارهایی که نیاز به تمرکز کامل دارند خودداری کرده و در نشستن و برخاستن حرکتی نرم و آرام در پیش گیرند .