جدیدترین مطالب امروز

ویژگی های کهیر و تفاوت های آن با حساسیت پوستی

تهیه کننده : بخش گوناگون

تهیه شده برای بخش : زیبایی

ویژگی های کهیر و تفاوت های آن با حساسیت پوستی

کهیر نوعی واکنش پوستی در برابر عوامل تحریک کننده است ، این عوامل خارجی می تواند موارد خوراکی ، سرما ، گرما و حتی تماس همراه با فشار یک جسم رخ دهد .

کهیر واکنش بدن در برابر عوامل تحریک کننده است ، و برحسب آنکه نسبت به چه چیز بدن واکنش نشان می دهد کهیر به انواع مختلفی تقسیم بندی می شود . برای مثال نوع شایع کهیر ، کهیرخوراکی است ، در این نوع بدن در برابر مواد هیستامینی ( و یا ترکیباتی که نشانی از هیستامین را دارا می باشند ) واکنش آلژیک نشان می دهد . کهیر در نوع فشاری ، سرمایی و گرمایی نیز می تواند دارای دلایل متفاوتی باشد مانند نشستن های طولانی مدت بر سطحی خاص ، تماس و ایجاد فشار بند کیف روی سرشانه ( کهیرفشاری ) ؛ استفاده از جکوزی ( کهیرگرمایی ) و…

کهیر می تواند گذرا و یا حاد باشد ، در نوع گذرا ، خارش و ناراحتی های احتمالی دیگر ( سوزش و… ) بعد از 12 تا 24 ساعت تمام می شود و شخص بدون مراجعه به پزشک با مصرف داروهایی مانند هیدروکسیزین ( از درصد خواب آلودگی بالایی برخوردار است و برای بیماران قبلی توصیه نمی شود ) می تواند خارش را کنترل کند . اما کهیر هایی با نوع حاد حتی ممکن است به طول درمانی حدود چندین ماه نیاز داشته باشند و پزشک برای درمان مجبور باشد از چند گروه دارویی بهره بگیرد . به طور کل ، کهیر عارضه ای همه گیر بوده که سن و جنسیت نمی شناسد و هر فرد ممکن است به دفعات با آن دست به گریبان شود ، به طور کلی علت بروز کهیر ، خارج شدن پلاسمای خون از رگ ها و راه یافتن آن به فضاهای میان بافتی اعلام شده است .

افرادی که بیش از اندازه دچار کهیر می شوند ( اکثریت با کهیر خوراکی دست به گریبان هستند ) باید در نوع تغذیه ی خود دقیق شوند و با تجربه کردن دریابند که با مصرف چه ماده غذایی دچار کهیر می شوند ؛ هرچند این کار سخت است اما بهترین راه به کنترل در آوردن کهیرخوراکی می باشد ؛ در گذشته پزشکان لیستی بلند بالا از خوراکی ها را در اختیار داشتند و به فردی که دچار کهیر شده بود توصیه می کردند از خوردن آن ها اجتناب کند ( مانند تخم مرغ و… ) که خوشبختان با کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه لیست به مواردی بسیار کم کاهش پیدا کرد و عمده ی خوراکی های منع شونده به ادویه ها و مواد دارای افزودنی بالا محدود شده است .

به هر حال تهیه لیست و محدود کردن فرد چندان مورد تایید نیست ( مگر خوردنی های اثبات شده ) ، به طور کلی باید از مصرف خوراکی های مضر که بدن ( از جمله پوست ) را تحریک می کند و تاثیر بالایی در بروز کهیر ( نوع خوراکی ) دارد خودداری کرد ، از جمله : مواد دارای افزودنی ، غذاهای آماده ( چرب ) ، نوشابه گازدار و…

همچنین توجه ویژه ای به این دسته از گروه های غذایی داشته باشید :

ماهی ( به دلیل امگا3 بالایی که دارد ) ، به شرط آنکه با سرخ کردن بیش از حد و غیر اصولی ( موادغذایی باید با حرارت کم و با حوصله سرخ شوند ) اثرات مفید آن را از بین نبریم .

خشکبار ( گردو و بادام و… ) به دلیل داشتن چربی های غیر اشباع ( از تفت دادن مغزها پرهیز کنید ) .

لبنیات کم چرب ، به دلیل وجود کربوهیدرات ها ، پروتئین و ریزمغذی هایی از جمله کلسیم .

میوه و سبزیجات ( دارای فیبر بالا می باشند و خاصیت آنتی اکسیدان دارند ) مخصوصا هویج .

و…

آب اگر چه ماده ی غذایی سیر کننده محسوب نمی شود اما اصلی ترین نوشیدنی برای شادابی و با طراوت ماندن پوست است ، در تمامی فصول به خصوص فصل های گرم توجه ویژه به تامین آب بدن شدیدا توصیه می شود .

با در نظر گرفتن این موضوع که حساسیت به جنس پوشاک مصرفی ( اگزما یا درماتیک ) کهیر نیست و نوعی حساسیت پوستی ( حساسیت پوستی ایجاد خارش ، قرمزی و پوسته ریزه می کند ) به شمار می رود سطوح درمانی را برای کهیر از نظر می گذرانیم :

گفتیم کهیر ممکن است بارها تکرار شود یا حتی بعد از یک بار بروز دیگر به سراغ فرد نیاید ، به هرحال نوع اول کهیر نیاز به درمان خاصی ندارد و سریعا از بین می رود .

نسل اول داروهایی که برای کهیر مورد استفاده واقع می شد ، آنتی هیستامین ها بودند ، مانند هیدروکسیزین ، در نسل دوم داروهایی استفاده می شد که از درصد خواب آوری کمتری برخوردار بودند ( ستریزین و لوراتادین از این دسته هستند ) و نسل سوم دارویی را برای درمان کهیر می توان به استفاده ی ترکیبی از نسل اول و دوم اختصاص داد ، در نسل سوم استفاده از چندین دارو ، فرد برای یک یا چندین ماه تحت مراقبت است و طول درمانی او مورد بررسی قرار می گیرد .

مرتبط ها

قالب خبری