وجود ترس بی جهت و یا همان فوبیا در کودکان !

فوبیا که در معنای ساده ی لغوی به ترس های بی جهت گفته می شود ، می تواند دارای دسته بندی های مختلفی باشد ؛ از ترس اشیاء گرفته تا ترس های اجتماعی و … .
اغلب فوبیاها و یا همان ترس های بی جهت ، نشأت گرفته از دوران کودکی افراد است ، ترس هایی که اگر در همان دوران کودکی درمان می شد ، امروز فرد را درگیر خود نمی ساخت .
بسیاری از کودکان ، دارای ترس های خفیفی هستند که در اکثر مواقع ، این ترس ها غیرمنطقی و افراطی اند .
به طور معمول ، اینگونه ترس ها و فوبیاهای دوران کودکی ، منجر به اجتناب از برخی اشیاء و یا موقعیت ها شده و سبب ساز اختلال در زندگی روزمره ی فرد ، بالاخص در آینده می شوند .
همانطور که می دانید و ممکن است در اطراف خودتان هم دیده باشید ، برخی از کودکان ، دچار ترس شدید و ناتوان کننده ای نسبت به برخی از اشیاء و یا موقعیت هایی خاص ، نظیر : حیوانات ، ارتفاع ، تزریق آمپول و یا … هستند که در نهایت ، هریک از این ترس ها ، فوبیای خاص خود را تشکیل می دهند .
علاوه بر موارد بالا ، برخی از کودکان از قرار گرفتن در مرکز توجه دیگران ، ترس دارند ! به این نوع ترس ، فوبیای اجتماعی گفته می شود ؛ در این حالت ، فرد از مورد تمسخر واقع شدن و شرمندگی ناشی از سرزدن عملی از سوی او در جمع واهمه دارد و می ترسد .
این نوع از ترس ها ، طبق معیارهای تشخیص آنها ، ترس هایی مشخص و پایدار ، در حد افراطی و غیرمنطقی هستند .
به عنوان مثال : مواجه شدن با محرک خاص و یا موقعیت اجتماعی ترسناک ، کمابیش بدون استثناء پاسخ اضطرابی سریعی را بر می انگیزد که در کودکان ، ممکن است به صورت گریه ، کج خلقی ، بی حرکتی ، اکراه و دوری از موقعیت های اجتماعی جلوه گر شود .
تمامی این حالات و ترس ها ، اگر در همان دوران شروع ، مورد درمان اصولی قرار گیرد و به مرور حل شود ، تبدیل به ترس ها و فوبیاهای بزرگسالی افراد نمی گردد ، زیرا اگر بنا باشد که به این دوران کشیده شود ، خیلی سخت تر می توان آنها را مورد درمان قرار داد ( شاید اصلا درمان پذیر هم نباشند ! ) ، پس سعی کنید کمترین ترس های کودکتان را در همان دوران کودکی جدی بگیرید و اگر ادامه دار بود ، به فکر درمان آن باشید .