جدیدترین مطالب امروز

هپاتیت چگونه مانع دفع مواد سمی از خون افراد می شود

تهیه کننده : بخش گوناگون

تهیه شده برای بخش : پزشک خانواده

هپاتیت چگونه مانع دفع مواد سمی از خون افراد می شود

هپاتیت کلیه ها را مورد حمله قرار داده و با تخریب آن ها مانع خارج شدن مواد سمی درون خون می شود ، در نتیجه مواد سمی باقیمانده باید به طریقی از بدن خارج شوند .

بیماری ها انواع مختلفی دارند و هر کدام نسبت به نوع ویروس ، بر رویت قسمت خاصی از بدن تاثیر گذاشته و در فعالیت های آن بخش اختلال ایجاد می کنند .

هپاتیت از جمله بیماری هایی است که بر روی دستگاه گوارش اثر گذاشته و مانع دفع ادرار می شود ، اما چگونه ؟ به این شکل که مانع فعالیت عادی کلیه ها می شود ( کلیه ها را تخریب می کند ) ؛ در نتیجه مواد سمی درون خون که در حالت عادی به کمک کلیه ها و به شکل ادرار خارج می شوند درون خون مانده و مشکلاتی را بوجود می آورند ، این بیماری را به طور کل هپاتیت می گویند .

هپاتیت ها انواع مختلفی دارند و از نظر نوع انتقال ، درمان ، پرخطر یا کم خطر بودن با هم تفاوت هایی دارند .

علاوه بر واکسن هایی که برای مقابله با هپاتیت تهیه شده با رعایت بهداشت فردی ( شستن دست های آلوده ) و رعایت یکسری نکات در مقابل افراد مبتلا ، می توان به کنترل هپاتیت کمک کرد .

هپاتیت B که در اینجا مورد بحث است از راه عرق پوست و ترشحات دهان هم منتقل می شود در نتیجه تماس های پوستی و ظروف غذا نیز باید کنترل شده باشند .

افراد مبتلا به هپاتیت باید از رژیم غذایی خاصی پیروی کنند ، زیرا مصرف نمک یا … آب بدن را به شدت کم کرده و فرد را مجبور می کند آب بیشتری دریافت کند ، از طرفی مصرف زیاد آب باعث ایجاد ادرار ( مواد سمی درون خون ) می شود و چون کلیه ها قادر به دفع آن نیستند شخص با خطر روبرو خواهد شد .

روش های مختلفی برای مقابله با هپاتیت وجود دارد ، قطعی ترین راه پیوند کلیه است ، دیالیز نیز از روش های درمانی بشمار می رود که شخص نسبت به پیشرفت هپاتیت با فاصله ی چند روز در هفته می تواند از آن استفاده کند .

اما درمان با دیالیز به چه شکل است ؟ گفتیم که هپاتیت عملکرد کلیه ها را با اشکال رو به رو می کند ، در نتیجه باید کاری کرد که تا حدودی جبران فعالیت کلیه ها باشد ، در دیالیز با استفاده از یک دستگاه خون بیمار را گرفته ، مواد سمی ( ادرار ) را از خون جدا کرده و خون پاک شده را به بدن بر می گرداند .

در بدن کلیه ها هر چیز را از خون به مقدار مشخصی جدا می کنند ، اما کاری که دستگاه دیالیز انجام می دهد با وجود اینکه شبیه به کار کلیه ها است با درصد هایی متفاوت می باشد ، به عنوان مثال مکن است سدیم را به کل از خون بگیرد و … ، وقتی این اتفاق می افتد به دلیل بالا و پایین شدن املاح درون خون ، حال شخص مبتلا به هپاتیت بد شده و لازم است از راه تزریق مواد را دریافت کند ، به این گونه مشکلات ، عوارض دیالیز می گویند ، از دیگر عوارضی که دیالیز می تواند برای عزیزان مبتلا به هپاتیت ایجاد کند لخته شدن خون در رگ است .

وقتی زمان دیالیز می رسد به قدری مواد سمی درون خون برای بیمار ناراحتی ایجاد می کند که خود شخص داوطلبانه با وجود درد زیادی که درمان دارد حاضر به انجام دیالیز است .

مرتبط ها

قالب خبری