جدیدترین مطالب امروز

هفت ، میزبان جدی درجشنواره سی و دوم فیلم فجر

تهیه کننده : بخش گوناگون

تهیه شده برای بخش : اخبار

هفت ، میزبان جدی درجشنواره سی و دوم فیلم فجر

با آغاز به کار جشنواره ی سی و دوم فیلم فجر، هفت نیز، دست به کار شد و اولین برنامه ی ویژه ی فیلم فجر را در 12 بهمن ، ساعت 23:30 ، به روی آنتن شبکه ی 3 برد.

هفت که بیشتر از آن به عنوان یک مجله ی تصویری نام برده میشود و مدتهاست سعی دارد رابطه ی خوبی میان عوامل سینمایی کشور و مسئولان فرهنگی برقرار کند و همچنین دغدغه های سینمایی کشور را از تریبون اختصاصی خود به گوش مردم و مسئولین برساند ، خواستار دنبال کردن رسالتی است که در ابتدا فریدون جیرانی ، و مدتی است که محمود گبرلو سکان آن را به دست گرفتند.
و از آنجایی که وجود چنین برنامه هایی برای بهبود کیفی و زیر ذره بین بردن مسائل حوزه ی آن بسیار ضروری میباشد ، این برنامه همزمان با شروع جشنواره ی فیلم فجر در دوره ی سی و دوم ، میهمان برج میلاد شد تا با دقت بیشتری بتواند به مسائل مربوط و مرتبط با حیطه ی کاری خودش بپردازد.
مجله تصویری هفت دراولین وِیژه برنامه جشنواره سی و دوم فیلم فجر میزبان هنرمندانی چون : هومن سیدی ، امیرجعفری ، مهدی داوری ، روح الله حجازی ، شهرام مسلخی ، شووان عطوف و دو تن از منتقدان سینمای ایران ، به نامهای : امیر قادری و محمد تقی فهیم بود.
مطابق روال تمام برنامه های هفت ، سرمقاله مجله تصویری هفت در اولین ویژه برنامه با صحبت های محمود گبرلو پیرامون جشنواره سی و دوم آغاز شد.
وی اذعان داشت : جشنواره فیلم فجر در دهه ی چهارم ، شروع وحدت آفرین خود را به نمایش گذاشت . شور و حالی که جشنواره در ایام دهه فجر انقلاب اسلامی به وجود می آورد وقتی می تواند جامعه را با خود همراه کند که بتواند در متن آن رد پای همدلی را مشاهده کرد و امسال جشنواره در چنین فضایی تولدی دوباره داشته است .
سردبیر هفت افزود: درجشنواره امسال ، حضور بزرگان در کنار سینماگران جدید و نوجو، مردم علاقمند به سینما ، ایران را با ویترینی از دستاوردهای تازه سینمایی همراه کرده و مشارکت طیف های مختلف و بازگشت شور و هیجان به جشنواره فیلم فجر را نوید می دهد .
محمود گبرلو درپایان صحبتهای خود به این نکته اشاره داشت که : امیدواریم که متولیان و صاحب نظران ، ارزش این فضای پر امید را بدانند وهمه با هم با ادبیات تعامل و گفتگو در پی ارتقای کیفی سینمای ایران باشند و نه اینکه ادامه دار مجادلات مخرب و یک طرفه ای باشند که به نظر می رسد دوران آن گذشته است.
در نخستین ویژه برنامه ی هفت در جشنواره ی سی و دوم ، در بخشی دیگر که به بررسی و کنکاش گزارش جشنواره پرداخته بود ، به سعید سعدی ، عنوان پرکارترین تهیه کننده ی این دوره ی جشنواره با تهیه کنندگی 3 فیلم اختصاص یافت .
اولین گفتگوی این مجله ی تصویری به فیلم سیزده با حضور همون سیدی ، در مقام کارگردان و امیر جعفری در پیشه ی بازیگر اختصاص پیدا کرد .
هومن سیدی دراین گفتگو در خصوص ساخت فیلم خود بیان داشت: پیش از اینکه تصمیم بر ساخت فیلمی بگیرم دغدغه ی آن موضوع را باید به همراه داشته باشم یا به نحوی آن مسئله باید من را آزار دهد یا خوشحال کند تا به ساخت آن فکر کنم در غیر این صورت لزومی نمیبینم که این حرفه را ادامه دهم.
او همچنین گفت: مضمون فیلم سیزده که دنیای نوجوانی را به تصویر می کشد که در سن رشد است ، برایم جالب بود و برای شکل گیری درام از بسیاری از دوستان و متخصصین روانشناس خود کمک گرفتم ، ضمن آنکه بخش اعظم این راهنمایی را هم از بازیگر نقش اصلی این فیلم گرفتم.
هومن سیدی درادامه صحبتهای خود اشاره داشت: در مجموع اتفاقاتی که در ساخت این فیلم رخ داده است از کلیت فیلم رضایت دارم و اگر ایرادی هم برآن گرفته شود دستان من بالا است. چرا که تمامی امکانات فراهم بود و هیچ بهانه ای مبنی بر بودن در شرایط تولید سخت و بد را ندارم.
سیدی درخصوص انتخاب امیرجعفری برای بازی در فیلم اجتماعی سیزده اظهار داشت: دراولین تئاتر زندگی من که کار حمید امجد بود امیر جعفری بازی می کرد که بعد از آشنایی با وی متوجه شدم که امیر از نیمی از توانایی هایش هم استفاده نمی کند. اما بازی وی را در این فیلم خیلی دوست داشتم.
کارگردان این فیلم در باب مضمون فیلمش هم گفت: میان سیاه نمایی و تلخ تفکیکی صورت نگرفته است و باید در نظر داشت که لزوما چیز تلخ ، سیاه نیست و نمی شود به این گونه ماجرا ها کمدی نگاه کرد و اگر یک بار جدی به این نوع فیلم ها نگاه کنیم متوجه می شویم که چیزی همچون کشتن بذات معمولی نیست و تلخی هایی را هم با خود به همراه دارد و آن زمان است که تاثیر خود را می گذارد و حال بد نشأت گرفته از تماشای آن به سبب این تاثیرگذاری اتفاق می افتد.
امیرجعفری، که به عنوان بازیگر فیلم سیزده بود از دیگر میهمانان نخستین ویژه برنامه ی هفت بود.
او در ادامه صحبت های هومن سیدی گفت: معضلات اجتماعی ، دغدغه امروز ما است و فیلم سیزده از گونه فیلم هایی است که به مضمون اجتماعی پرداخته و بر محور بچه ها و خانواده ها می گردد و این فیلم سیاه نمایی را نمی رساند، چرا که موضوعاتی با این مضامین نیز تلخ هست و به خود پدیده برمی گردد.
وی در خصوص بازی در فیلم بیگانه ساخته بهرام توکلی نیز بیان داشت: بازی دراین فیلم، کاری بود که خود من نیز از آن لذت بردم و کار با توکلی توانایی های من را که تا کنون ازآن استفاده نکرده بودم به من نشان داد و در کل گروه خوبی دراین فیلم حضور داشتند.
در بخش دیگری از برنامه هفت، روح الله حجازی و مهدی داوری؛ کارگردان و تهیه کننده فیلم زندگی مشترک آقای محمودی و بانو در استودیو حضور داشتند و به گفتگو در باب فیلم خود پرداختند.
در سومین گفتگوی مجله ی تصویری هفت نیز ، فیلم عاشق ها ایستاده می میرند ساخته شهرام مسلخی با بازی شووان عطوف مورد بررسی قرار گرفت ، که شهرام مسلخی نیز به عنوان کارگردان ، به رسم گفتگوهای پیشین ، صحبتهایی در خصوص فیلم خود کرد.
و در آخرین بخش برنامه ی هفت ، به بررسی وضعیت جشنواره ها و تاثیرگذاری آن درعرصه ی سینما و تحلیل فیلم های روز اول جشنواره با حضور امیر قادری و محمد تقی فهیم، دو تن از منتقدان سینمای ایران پرداخته شد.
امید است با راهکارهایی که در این دست برنامه ها اتخاذ میشود و همچنین برقراری تعامل و تعادل و نیز همفکری مناسب در خصوص معضلات و ایرادات ، بتوانیم هر سال شاهد سینمایی بارورتر و تأثیر گذار تر از سالهای پیش باشیم و روزی شادی واقعی تمامی فعالان این عرصه و نیز رضایت کامل مردمان ایران اسلامی را به نظاره بنشینیم.

مرتبط ها

قالب خبری