هسته انگور و تأثیر آن در توقف رشد سلولهای سرطانی

:: نویسنده : بخش گوناگون
:: تاریخ انتشار : آگوست 18, 2018
هسته انگور و تأثیر آن در توقف رشد سلولهای سرطانی

انگور یکی از میوه های تابستانی پرطرفدار است که خواص متعددی دارد ولی بسیاری از افراد از خواص بی نظیر هسته انگور غافل می شوند که در ادامه به این موضوع میپردازیم .

انگور یکی از میوه های خوشمزه و لذیذی است که علاوه بر اینکه علم پزشکی خواص بسیاری برای آن برشمرده است در قرآن کریم هم نام آن آورده شده است و یک میوه ی بهشتی خوانده شده.اما به راستی این میوه چه خواصی دارد که تا بدین حد در دین اسلام مورد توجه بوده است و نام آن را خداوند در قرآن کریم آورده است.مطالعه ای که در مرکز سرطان دانشگاه کلرادو انجام شده است نشان می دهد،عصاره هسته انگور رشد و بقای سلول های سرطانی را در سرطان کولورکتال مهار می کند.لازم به ذکر است، نتایج این مطالعه در نشریه سرطان به چاپ رسیده است.

محققان معتقدند که ترکیبات فعال موجود در عصاره هسته انگور بسیاری از انواع سلول های سرطانی را به صورت انتخابی هدف قرار می دهد. مطالعه اخیر نشان داد که بسیاری از جهش های ژنتیکی که منجر به گسترده شدن (متاستاز) سلول های سرطانی کولورکتال و مقاومت آنها در برابر درمان های رایج می شوند، این سلول ها را به طور خاص نسبت به عصاره هسته انگور حساس می سازد.

این یافته از آن جهت حائز اهمیت است که شیوع سرطان کولورکتال (به دلیل رژیم های غذایی پرچرب و شیوه زندگی بی تحرک) به سرعت رو به افزایش است و غربالگری این بیماری نیز در حد بسیار پایین انجام می شود، به این معنی که در 60 درصد موارد، بیماری در مراحل پیشرفته آن تشخیص داده می شود.

دست یافتن به روشی که سلول های سرطانی کولورکتال پیشرفته را به طور انتخابی مورد هدف قرار دهد، از لحاظ بالینی بسیار ارزشمند است.

برای انجام این مطالعه، سرطان کولورکتال در مراحل مختلف مورد بررسی قرار گرفت. مکانیسم احتمالی عصاره هسته انگور در برابر این نوع سرطان نیز مشخص شد. عصاره هسته انگور استرس اکسیداتیو را در سلول های سرطانی کولورکتال القا و تحریک می کند و این امر موجب مرگ برنامه ریزی شده (آپوپتوز) این سلول ها می گردد و درنهایت سلول های سرطانی از بین می روند.

سرطان کولورکتال می تواند به دلیل بیش از 11000 جهش ژنتیکی مختلف ایجاد شود.(جهش ژنتیکی تغییری است که در DNA سلول ایجاد می شود). روش شیمی درمانی تنها جهش های سلولی خاصی را مورد هدف قرار می دهد، بنابراین بسیاری از انواع سرطان کولورکتال نسبت به شیمی درمانی مقاومند. نکته جالب این است که بسیاری از ترکیبات فعال موجود در عصاره هسته انگور قادرند جهش های ژنتیکی مختلف را شناسایی کرده و مورد هدف قرار دهند. در حقیقت با افزایش جهش ها، قابلیت عصاره هسته انگور نیز برای مقابله با سلول های سرطانی افزایش می یابد.

منبع : انتخاب

اشتراک گذاری این مطلب در :