
در این مقاله قصد داریم درخصوص ارزش تغذیه ای نان تست صحبت کنیم ؛ نوعی نان که در زندگی ماشینی امروز سهم قابل توجهی از میزان مصرف خانوار را تشکیل داده است !
نان تست چه تفاوت هایی با دیگر نان ها دارد و چه فرقی در کیفیت و ارزش آن با دیگر نان ها وجود دارد ؟
تاثیرات نان تست روی بدن ما چگونه است و دیگر نان ها چه تفاوتی از نظر تغذیه ای با این نوع نان دارند ؟
شهاب اولیایی، متخصص تغذیه و رژیم درمانی، با اشاره به کیفیت انواع نان گفت : با توجه به این که آرد مورد استفاده برای انواع نانها متفاوت است و البته نوع تهیه و پخت آن ها نیز با یکدیگر تفاوت هایی دارد، به طبع در کیفیت نیز با هم فرق دارند.
دکتر اولیایی ادامه داد : آردی که برای تهیه نان تست مورد استفاده است، آرد سفید تصفیه شده است که فاقد فیبر است و از این نظر نسبت به سایر نان ها دارای فواید کمتری است و از حیث کیفیت پایین ترین درجه را در بین دیگر نان ها دارد.
وی در ادامه افزود : آرد نان های لواش نیز تقریباً مشابه با آرد نان تست است و آرد نان های تافتون و بربری به ترتیب از لحاظ نکات ذکر شده دارای درجات بالاتری از نان لواش و نان تست هستند.
این متخصص تغذیه در پایان خاطرنشان کرد نان سنگک به دلیل داشتن مقدار زیادی سبوس و فیبر بهترین نان در بین نان های ذکر شده است و البته علاوه بر آرد مواد افزودنی که مانند جوش شیرین و بکین پودر به هنگام پخت به این نان ها باعث تغییر در کیفیت آنها شده و موجب از بین رفتن و دفع املاحی نظیر آهن و… می شود و همچنین باعث مشکلاتی نظیر مشکلات گوارشی در مصرف کننده می شود.
منبع : Yjc
اشتراک گذاری این مطلب در :