جدیدترین مطالب امروز

مویز خشکباری ریز نقش و پر خاصیت

تهیه کننده : بخش گوناگون

تهیه شده برای بخش : نکته ها

مویز خشکباری ریز نقش و پر خاصیت

در رابطه با مصرف مویز به کرات توصیه هایی شنیده ایم ولی کمتر به آن عمل کرده ایم شاید به دلیل بی خبر بودن از خواص آن ، اکنون دلیل توصیه های فراوان را بدانید .

مویز یکی از انواع مختلف خشکبار است که با خشک کردن انگور شاهانی بدست می آید ، در همین جا فرق مویز با کشمش را دریافتید ( برای بدست آوردن کشمش انگور کوچک را خشک می کنند و برای مویز انگور بزرگ را ) .

جایگاهی که این خشکبار کوچک در سال های اخیر بین خانواده ها به آن دست پیدا کرده را پیش از این در هیچ کجا نداشت و اغلب بر سر مفید بودن یا نبودن آن بحث هایی میان مردم در می گرفت ؛ مویز از نظر فواید تا حدود زیادی مانند کشمش است ، تعجب هم ندارد ، هر دو از خانواده ی انگور ها بدست می آیند ، حتی خواص آن و نیروزا بودنش به دلیل خشک شدن کم که نمی شود هیچ افزایش هم پیدا می کند ( به دلیل فراوانی آنتوسیانین در مویز ) .

به یاد دارید که در فصل امتحانات مادر بزرگ ها سفارش می کردند چند دانه مویز روزانه مصرف کنیم ؟ شاید به دلیل پایبند بودنشان به یکسری عقاید مقابل تاکیدشان مقاومت می کردیم اما خوب است بدانید مویز سرشار از کلسیم ، فسفر و پتاسیم است همچنین مقدار زیادی ویتامین A ، B و E را در دل ود جای داده ، ضد سرطان بوده و مبارزی قوی در مقابل آلزایمر ( به دلیل ترکیبات آنتوسیانین و پلی فنولیک ) در واقع هر چه آنتوسیانین بیشتر باشر باشد مویز ضد آلزایمر قوی تری است ، البته نوع بی دانه یا کم دانه ی آن از نظر خاصیت بهتر و غنی تر است ؛ از دیگر خواص مویز می توان به این موارد اشاره کرد که از تصلب شراین ( رگ های خونی منبسط می شوند ) و چسبندگی پلاکت های خون جلوگیری کرده ، غلظت خون پایین می آید و…

با منبسط شدن رگ های خونی و پایین آمدن غلظت خون ، خود به خود جریان خون در بدن شدت پیدا کرده و امکان لخته شدن خون در رگ بسیار پایین می آید ( به طور کلی از بیماری های قلبی جلوگیری کرده . فشار خون را نیز پایین می آورد ) .

این همه انرژی نهفته در مویز قطعا در فصول سرد سال و بطور کلی در مناطق با آب و هوای کوهستانی برای تولید انرژی در بدن و بالا بردن دمای بدن کاربرد فراوان دارد .

فواید بسیاری نیز از قبیل تقویت معده و… برای بیماران گوارشی هم دارد و بسیار بسیار فواید دیگر اما آیا بیماران دیابتی از این همه خواص محروم می مانند ؟

قند موجود در مویز از نوع فروکتوز است که برای جذب شدن محتاج انسولین نیست و اتفاقا سفارش شده بیماران دیابتی به جای قند از مویز در کنار چای خود استفاده کنند البته مصرف زیاد آن باعث تاثیر مقدار کم دی ساکارید هایش ( نوعی قند ) شده و می تواند خطر آفرین باشد بنابراین مصرف کنترل شده آن با نظارت پزشک پیشنهاد می شود .

هنگام تهیه ی مویز یا در کل هر خشکبار دیگری دقت کنید از نوع بسته بندی آن که در معرض گرد و غبار قرار نگرفته خریداری کنید

مرتبط ها

قالب خبری