موز غذایی کامل و مقوی برای کودکان و سالمندان
موز میوه ای پر انرژی بوده که به دلیل سهولت در بلع غذای خوبی برای کودکان و سالمندان به شمار می رود ، البته افراد دارای دیابت باید از مصرف موز خودداری کنند .
موز دارای انرژی فراوان بوده و همان گونه که برای رشد به محیطی گرم و مرطوب نیاز دارد ، خود نیز دارای طبع گرم است . جالباست بدانید بر خلاف چیزی که در میان مردم رواج پیدا کرده موز از درخت بوجود نمی آید ! بلکه در گیاه شناسی ، محل رویش و پرورش موز ساقه هایی با قامت بلند ( حداکثر تا هشت متر ) و تقریبا قطور هستند که بنا به همین قامت بلند و محکم بودن آن ها را درخت می نامند ؛ برخی حتی به آن درختچه می گویند .
موز که از میوه های بسیار قدیمی ( از زمان های دور کشف شده ) می باشد ، اگر به منظور تجارت برداشت شود ، به صورت کال ( زمانی که موز سبز رنگ است ) چیده شده و بعد از ارسال به مناطق مورد نظر ، یا قرار دادن موز در محیطی که گرما به آن می رسد میوه را قابل استفاده می کنند . اگر موز را به صورت نرسیده مصرف کنید به دلیل نشاسته ی فراوانی که دارد عمل هضم را بسیار سخت می کند ، موز اگر کاملا رسیده باشد بر روی پوست آن لکه های تیره قابل مشاهده است . علاوه بر نشاسته ، قند نیز از دیگر ترکیباتی است که به مقدار زیاد در موز یافت می شود ، به این موضوع می توان به دلیل مزه ی بسیار شیرین موز ( مخصوصا در نوع موز های ریز نقش ) پی برد .
سه گروه از ویتامین های خانواده ی B همینطور ویتامین A و C در موز موجود می باشد ؛ از جمله دیگر مواد موجود در موز می توان به پتاسیم ، سدیم ، آهن ، فسفر ، کلسیم ، قند ، چربی ، پروتئین ، آب و همینطور انرژی ( کالری ) اشاره کرد ؛ به دلیل انرژی بالایی که دارد همچنین وجود ویتامین ها و مواد دیگر در موز ، می توان از آن به عنوان غذایی نرم که عمل بلع آن راحت است برای کودکان استفاده کرد . البته در نظر داشته باشید که در طب سنتی ( طب ایرانی ) طبع موز گرم تشخیص داده شده است .
موز باعث خونسازی شده و درمان مناسبی برای کم خونی به شمار می رود ، همچنین باعث غلیط شدن خون نیز میشود ؛ علاوه بر این زخم معده را درمان کرده و باعث تقویت معده می شود . به دلیل قند بالایی که موز دارد ، مصرف آن را به افراد دارای دیابت توصیه نمی کنیم ؛ همچنین به دلیل اینکه موز درمانی برای اسهال ( همچنین اسهال خونی ) به شمار می رود افردی که یبوست دارند نیز باید از خوردن موز پرهیز کنند .
موز کلسترول بد خون را پایین آورده و قوای جنسی را تقویت می کند . موز ضد سرطان بوده و همچنین بر عملکرد سیستم عصبی تاثیر می گذارد .
برای کم کردن شوره ی سر و یا خارش ، می توان یک موز را به همراه سرکه مخلوط کرده و به صورت موضعی مورد مصرف قرار داد . حتی پوست موز نیز دارای خاصیت است ، به عنوان مثال اگر از پوست موز خاکستر تهیه کنید می توانید از آن برای بند آوردن خونریزی بهره ببرید .
اگر به موز حساسیت دارید ( بعد از خوردن موز در دهان احساس ورم و دانه زدن کردید ، یک میوه ی ترش ( و یا کمی آبلیمو ) در دهان قرار داده و کمی صبر کنید ، به این ترتیب علائم حساسیت بهبود می یابد .