جدیدترین مطالب امروز

مهارت های عمومی کسب و کار جهت ارتقا سطح شخصی

تهیه کننده : بخش گوناگون

تهیه شده برای بخش : کارگاه کار آفرینی

مهارت های عمومی کسب و کار جهت ارتقا سطح شخصی

همینکه شما تصمیم بگیرید وارد زندگی شغلی شوید باید با یکسری مهارت های عمومی کسب و کار آشنا شوید ، مهارت های تخصصی به نسبت حرفه متفاوت هستند .

پیش از این به کمک یکدیگر مهارت ها و علایق خود را شناسایی کردیم ، همچنین از موارد کوچک فاکتور گرفته و هدف اصلی را شناسایی کردیم ؛ پس ” مهارت در انتخاب نوع کسب و کار ” در ما وجود دارد . این اولین مورد از مجموعه مهارت های عمومی کسب و کار است که یک کار آفرین نیازمند آن می باشد . همینطور که می دانید هر کار اصول و قواعد خود را دارد ؛ اما یکسری موارد در همه یکسان هستند ( به این موارد یکسان در اینجا مهارت های عمومی کسب و کار می گوییم ) ، به عنوان مثال کودکی که می خواهد مشق بنویسد ، پیش از این مفاهیم الفبایی را آموخته ، ابزاری نظیر ( قلم ، کاغذ و… ) را در اختیار دارد پس مهارت های عمومی در نوشتن را دارد ، حالا اگر قصد نگارش انشاء ، گزارش و… را داشته باشد نیازمند مهارت های تخصصی در باب نوع نگارش مربوطه است .

در حال حاضر ما میخواهیم یک کسب و کار راه بیاندازیم، پس به یک سری مهارت های عمومی کسب و کار در این زمینه نیازمندیم .

7 گام تا رسیدن به مهارت های عمومی کسب و کار :

اولین مورد را با هم طی کردیم ” مهارت در انتخاب نوع کسب و کار ” . مهارت بعدی نوشتن است . شما اگر در نوشتن و آوردن فکر بر روی کاغذ مهارت نداشته باشید ، احتمالا در اواسط راه نیازمند یک فرد جهت مدیریت و نظم دادن به امور خواهید شد ؛ مهارت نوشتن را در خود تقویت کنید . شاید در ابتدا امری ساده یا پیش پا افتاده به نظر برسد ؛ اما این مورد خصوصا برای افرادی که نیاز دارند ایده ی خود را ثبت کنند بسیار مفید است ، شما با نوشتن دقیق جزئیات نه تنها مسیر را برای خود شفاف تر کرده اید ، بلکه راه های سوء استفاده از ایده ی خود را بر دیگران خواهید بست .

از دیگر مهارت های عمومی کسب و کار که بیشتر برای مشتری حائز اهمیت است ، انتخاب نام و مکان مناسب می باشد . از مثال های کوچک استفاده می کنیم :

اگر شما پارچه ای داشته باشید احتمالا آن را تحویل یک خیاط خانه می دهید تا یک خیاط خانگی ! یا اگر برای شب عروسی خودتان به دنبال یک آرایشگاه باشید ، طراحی و نظم محیط هم برایتان جزو ملاک های انتخاب قرار می گیرد و…

بسیار دیده شده است یک شرکت برای احداث شعبه و ایجاد یک نمایندگی ، ملکی در بالاشهر را انتخاب کرده است ( مخصوصا در کارهای بیزینسی ) ، دلیل این امر زبان غیرمستقیم کسب و کار است . گام برداشتن از پایه هیچ مشکلی ندارد ، شما مشتریان خود را خواهید داشت ، قطعا برای پیشرفت به سرمایه احتیاج دارید ؛ اما مقصود این است که به موارد به ظاهر حواشی نیز توجه کنید و سعی کنید در کار خود از موارد ریزی که به عنوان استاندارد مدنظر مشتری است غافل نشوید . این مهارت یعنی ” انتخاب مکان مناسب ” نیازمند شناخت بازار نیز است ؛ شناخت بازار و بررسی این موضوع که محیط طالب چه حرفه ای است در زیرمجموعه ی ” انتخاب مکان مناسب ” وجود دارد .

مورد بعد در مهارت های عمومی کسب و کار انتخاب نام بود . کاملا شفاف و روشن است ! برای نام گذاری شرکت ها یک سری قواعد وجود دارد ، برای سایت ها لیست دیگری از قواعد و… این استانداردها در هر حرفه و زمینه ی شغلی متفاوت هستند و هنگامی که تماما در انتخاب نام مورد توجه قرار می گیرند ، نامی را به گوش مشتری می رسانند که ساده و در عین حال شیک است ، مناسب و منطبق با حرفه ی انتخاب شده بوده و به راحتی از ذهن ها پاک نمی شود !

مذاکره از جمله مهارت های عمومی کسب و کار در ارتباط با رقبا !

به جمع آوری اطلاعات بپردازید . این مهارت از سخت ترین موارد است ؛ در جامعه ی کنونی که از هر 10 نفر ، شاید 2 نفر با واژه ی کارآفرینی به شکل صحیح آشنا هستند و بازار به محیط رقابتی ناسالم تبدیل شده است ، هیچکس حاضر به در اختیار گذاشتن تجربیاتش با شما نیست ، شما باید از چنان مهارتی در بیان برخوردار باشید تا شخص حاضر به گفتگو شود . در گام های بعد اصول مذاکره را باهم بررسی خواهیم کرد .

” مهارت در کنترل و نظارت ” :

دقت خود را بر محیط افزایش دهید ، این امر کاملا با جاسوسی متفاوت است ؛ اگر میخواهید یک کارآفرین موفق باشید باید مهارت های عمومی کسب و کار را تماما در خود پرورش دهید و ” کنترل و نظارت ” یکی از آن ها است . وقتی بر محیط آگاهی داشته باشید انتخاب مکان نیز برای شما راحت تر خواهد شد ، زیرا مکان و نیاز جامعه ی آن را شناخته اید و متناسب با جو حاکم کسب و کاری را پایه ریزی می کنید .

و آخرین مهارت عمومی ” تبدیل ایده و فرصت به کسب و کار ” است ! شاید بگویید اگر این مهارت را داشتیم وقت خود و شما را بیش از این نمی گرفتیم ! اما این حرف مناسب شخصی است که مقداری پول در بانک دارد و با یک مشاور مشورت کرده ، کسب و کاری را برای گذر زمان تا پایان عمر بر می گزیند ؛ نه شما که قصد راه اندازی یک کسب و کار مستقل را دارید . اگر نتوانید یک ایده را به فرصت تبدیل کنید و یا بحران های موجود در راه را شناسایی و حل نمایید ، از دانش کسب و کار بی بهره خواهید بود و همیشه برای پیشروی نیازمند شخصی هدایت کننده هستید .

تمامی موارد نام برده شده صرفا برای آشنایی اجمالی عزیزان با مهارت های عمومی کسب و کار بوده است و در ادامه با جزئیات بیشتری به هر مورد خواهیم پرداخت .

به خاطر داشته باشید همیشه نکته ای برای یادگیری وجود دارد ، در مقابل اگر اعتماد به نفس کامل برای بکاربستن آموخته ها را نداشته باشید فردی ضعیف خواهید بود و پله ای از پله های نردبان که برای بالا رفتن از آن استفاده می شود . امید بر آن است با پیشرفت های پیاپی راه صعود را برای یکدیگر هموار کرده و علاوه بر این لایق عنایت خداوند قرار گیریم تا وسیله ای جهت پیشبرد مقاصد خالق باشیم .

تمرین های این بخش جهت تقویت مهارت های عمومی کسب و کار :

1 . بنویسید ! یک خاطر ، گزارش از یک مهمانی ! تجربه ای که از یک روز به دست آورده اید و… در هر متنی که می نویسید ؛ ابتدا ، بدنه و پایان هدفمند را مد نظر قرار دهید .

2 . در یک مهمانی و… به مجلس دقت کنید ؛ ببینید افراد چه نیازهایی دارند و عوامل رفع آن کدام است ؛ علاوه بر مواردی که مشاهده می کنید ، راه حل های دیگر ( هر چند عجیب ) در ذهن خود ایجاد کنید ؛ راه برطرف کردن نیازها هیچ محدودیتی ندارد .

3 . در انتهای دفتری که برای این دوره ی آموزشی گذاشته اید ، بخش عملی کار را به این شکل دنبال می کنیم :

صفحه ی اول :

نام راه انداز طرح کسب و کار ( در اینجا یعنی شما )

نوع کسب و کار ( با توجه به ترجیح سنج ارائه شده نوع کسب و کار را مشخص کنید )

نام کسب و کار

آدرس محل کسب و کار

صفحه ی دوم :

چرا این نام را برای کسب و کار خود انتخاب کرده اید ؟ ( توضیح جامع در عین حال کوتاه ، حد اکثر 2 خط )

چرا این مکان را برای کسب و کار انتخاب کردید ؟ ( توضیح دربرگیرنده ی دلایل قانع کننده از جهت بافت منطقه و حرفه ی پیشنهادی شما باشد )

این کسب و کار چه مهارت هایی را طلب می کند ؟

شما کدامیک از مهارت های لازم در این زمینه را دارید ؟

کسب و کار شما چه نیازی را برطرف می کند ؟

امتیاز شما نسبت به رقیب های فعال در این زمینه چیست ؟

صفحه ی سوم :

چه نیازهایی شما را برای ایجاد یک کسب و کار ترغیب کرده است ؟ ( از آرزوها و علایقی بگویید که این فعالیت آن ها را ارضا می کند )

این پاراگراف را به عنوان قانون اول در انتهای صفحه ی سوم یادداشت کنید :

من همیشه در هر زمان بهترین کار ممکن را نسبت به موقعیت و کار پیش رو انجام خواهم داد ، همه ی تلاش خود را می کنم و کار را به گونه ای به پایان می رسانم که بهتر از آن ( در آن بازه ی زمانی ) از عهده ی من خارج باشد ؛ در انتها نتیجه هر چیز باشد قطعا رضایت بخش است . همیشه در زمان حال زندگی خواهم کرد و تمرکز خود را تماما بر کار پیش رو یا شخص مخاطب خواهم گذاشت ، اینگونه برای شخص یا کار مورد نظر وقت در نظر گرفته ام ، آن ها این رفتار مثبت را درک کرده و انرژی خوبی را به من بازمی گردانند . برای آینده ( با هدفی مشخص ) برنامه ریزی خواهم کرد چراکه اینکار از اضطرابم کاسته و مسیر پیشروی را برایم مشخص تر می کند . بنابراین : همیشه از زمان حال لذت خواهم برد ، افسوس گذشته را نمی خورم چون از آن درس گرفته ام ، نگران آینده نیستم چون با هدف برای آن برنامه ریزی کرده ام . هدفی که چرایی آن تنها برای من معنای موفقیت می دهد نه هیچکس دیگر !

جهت اطلاع دوستان ، پاراگراف بالا برداشت آزادی بود از کتاب ” هدیه ” که پیش از خواندن آن جزو تمرین های ما بود ، برای تاثیرگذاری بیشتر پیشنهاد می شود کتاب را به طور کامل مطالعه بفرمایید .

مرتبط ها

قالب خبری