مشکلات افراد کمرو و تمریناتی برای رفع این نقیصه اجتماعی

خواه ناخواه در هر جامعه ای ، افراد کمرو دچار برخی از مشکلات اجتماعی خواهند شد که بعضا در زندگی شخصی آنها نیز تأثیر مستقیم خواهد گذاشت . اما راه حل چیست ؟
ما در این مطلب می خواهیم به افراد کمرو کمک کنیم تا خجالت و کمرویی خود را از بین ببرند ، البته این کار باید به دلخواه خود این افراد انجام شود ، یعنی خودشان باید خواستار نابودی و لااقل کنترل این کمرویی و خجالتش هایشان باشند .
تعداد افراد کمرو در هر جامعه ای قابل ملاحظه است ، افرادی که به واسطه ی نوع شخصیتی که دارند ، نسبت به سایر افراد معمولی ، کمتر از نعمت برقراری ارتباط مؤثر با دیگران ، برخوردارند ؛ این افراد نمی توانند با دیگران ارتباط درستی برقرار کنند که اتفاقا همین عامل هم یکی از مهمترین مشکلات افراد کمرو به شمار می رود .
شاید از جهاتی تعداد افراد کمرو در ایران به واسطه ی داشتن فرهنگی کهن و اجتماعی ، کمتر از برخی ملت ها باشد ، زیرا در این فرهنگ ، آداب و رسوم زیادی وجود دارد که اگر به آن ها عمل شود به راحتی می توان به فرایند اجتماعی شدن افراد ، عینیت بخشید .
به چند مورد ساده از نکات و تمریناتی که می توان از آنها به عنوان ابزاری برای حل مشکل افراد کمرو استفاده کرد ، اشاره می کنیم :
1- پیش قدم بودن در سلام کردن
2- تمرین احوالپرسی بعد از ادای سلام
3- شرکت در کارها و فعالیت های اجتماعی و گروهی در خانه ، محل کار و …
4- حفظ تمرکز و عدم توجه به اعضای بدن ، در هنگام صحبت با دیگران و یا کنفرانس های کاری و …
به عنوان مثال فرض می کنیم که شما می خواهید در میان گروهی از افراد ، پشت تریبون قرار گرفته و بدون کوچکترین خطا و یا حس کمرویی صحبت کنید ؛ در این مواقع برای دوری از استرس و خودکمرویی بایستی این نکات را در نظر داشته باشید .
1- حتما در نظر داشته باشید که قبل از حضور در میان جمع ، متن سخنرانی از پیش تعیین شده ی خود را چندین بار در جلوی آیینه تمرین کنید تا حس کمرویی و ترس از جمعیت را کمتر سازید .
2- سعی کنید تسلط کافی بر روی متن سخنرانی و یا مطلبی که خواهان صحبت راجع به آن هستید را پیدا کرده که این خود می تواند عامل مؤثری برای کاهش استرس و ترس شما باشد .
3- اگر در کار خود شکست خوردید ، هرگز خودتان را نبازید زیرا به گفته ی نیاکان ما ” هر شکست کوچک ، می تواند مقدمه ی یک پیروزی بزرگ باشد ”
4- در زمانی که استرس دارید مدام با خود تکرار و به نوعی تلقین کنید که : ” من می توانم ، من موفق می شوم و … ” ، این کار آرامشی درونی را به شما هدیه خواهد داد .
5- در زمانی که اضطراب شما را احاطه کرده است ، سعی کنید تمامی اعضای بدنتان را شل کنید و یا از تکنیک ریلکسیشن استفاده نمایید .
و به عنوان نکته ی انتهایی این مقاله ، به یاد داشته باشید که هر مشکل و یا اختلال روانشناسی نیز مانند بسیاری از بیماریهای جسمی ، راه درمان خاص خود را دارد ، با این تفاوت که نقش خود افراد در اختلالات روانشناختی ، پررنگ تر است و افراد کمرو نیز می توانند با برخی تمرین های ساده ، به این مشکل نه چندان پیچیده ی خود ، غلبه کنند .