جدیدترین مطالب امروز

مزاج چهار فصل در یک بیست و چهار ساعت از شبانه روز

تهیه کننده : بخش گوناگون

تهیه شده برای بخش : نکته ها

مزاج چهار فصل در یک بیست و چهار ساعت از شبانه روز

در خصوص مزاج ها بسیار صحبت کرده ایم ، نکته ی شگفت انگیز دیگر درباره ی آن ها این است که هر شبانه روز دارای چهار فصل بوده و انواع مزاج ها را در خود جا داده است .

هیچ توصیه ای در دین مبین اسلام بدون دلیل نبوده است ، هر چند ممکن است به حکمت بسیاری از آن ها هرگز پی نبریم ، اما قطعا فرق بزرگی خواهد بود در کیفیت زندگی ما نسبت به نسلی که پیش از ما زیسته اند و توصیه های ائمه را بیشتر به کار بسته اند . این توصیه ها نه تنها برای سلامت روح مفید است بلکه تاثیرات مثبت بسیاری در جسم انسان داشته و باعث طول عمر نیز خواهند شد . از شگفتی های علم تغذیه و ارتباط آن با وقت نماز ( خصوصا نماز صبح ) همچنین تاکید شدید برای فعالیت و شروع به کار در اول صبح ( اصطلاحا می گویند سحرخیز باش تا کامروا شوی ) اکنون نکته ها خواهید شنید .

هر شبانه روز 24 ساعت است و این 24 ساعت قابل تقسیم بندی به 4 قسمت ( 6 ساعته ) می باشند . ما در تقویم خود نیز چهار فصل داریم ، احتمالا به ارتباط بین جملات پی برده اید ؟ قصد ما مقایسه چهار فصل با ساعات شبانه روز است . به ترتیب ما تمام فصل ها را در 24 ساعت به این شکل تجربه می کنیم :

از ساعت 6 صبح تا 12 ظهر بهار است . 12 ظهر تا 18 بعد از ظهر تابستان ، 18 تا 24 پاییز و 24 تا 6 زمستان هستند .

با وضع صحیح تغذیه در هر یک از این شبیه فصول آشنا شوید ( به عبارت دیگر در چه ساعاتی از شبانه روز ، چه مزاجی داریم ) :

چهار فصل ما دارای ویژگی های آب و هوایی مجزایی هستند ، طبع انسان نیز از ویژگی این فصول تبعیت می کند ؛ فصل بهار ، فصل جنب و جوش و نشاط است و این دقیقا در 6 صبح تا 12 ظهر صدق می کند ؛ اوج فعالیت و پویایی . ساعاتی که بدن در اوج بالایی از انرژی قرار دارد ؛ به همین علت است که در مصرف صبحانه بسیار تاکید شده است و همچنین بیدار شدن در صبح زود ( به علت فوران انرژی و نیروی بالا برای انجام کار ها ) را در گذشته نشان گسترش رزق می دانستند و می گفتند برکت کار بیشتر است .

و اما فصل دوم از چهار فصل … تابستان !

بدیعی است که تابستان بدن از 12 ظهر شروع شده و تا 18 بعد از ظهر ادامه دارد ؛ می خواهیم به این 6 ساعت لقب ” غلبه آتش ” را بدهیم ، چراکه اوج گرما در این بازه قرار دارد و دلیل آن چیزی نیست جز قرار گرفتن خورشید در میانه آسمان . از جمله بزرگترین اشتباهاتی که ما در این بازه مرتکب می شویم میل کردن ناهار است آن هم با خوردنی های چرب و گرم . برای آنکه به اشتباه این مسئله پی ببرید یک سوال می پرسیم ” خصوصیت فصل تابستان چیست ؟ ” بله؛ گرما . پس حرارت بدن در این ساعات به اوج خود می رسد و ما بجای استفاده از میوه و سبزیجات به منظور کم کردن حرارت بدن و نشاط بخشیدن به آن از خوردنی های چرب و گرمی استفاده می کنیم که موجب افزایش حرارت بدن نیز می شوند . به نظر شما نتیجه چیست ؟ بالا زدن حرارت و رسیدن آن به مغز ؛ در نتیجه سنگین شدن چشم ها و خواب آلودگی .

خسته شده اید ؟ خسته نباشید ! چهار فصل مزاجی ما به پایان نرسیده ، بنابراین پیشنهاد می کنیم با ما همراه باشید .

پاییز بدن ( 18 تا 24 ) :

احساس افسردگی می کنید !؟ پس سودای بدن شما بالا است .

افرادی که سودای بدن آن ها زیاد است در فصل پاییز به علت شرایط جوی و آب و هوایی احساس خستگی و افسردگی می کنند ، حالتی که دقیقا در ساعات 18 تا 24 شبانه روز نیز پیش می آید . هوا در این ساعات به سمت خنک شدن می رود و همین امر طبیعتا سردی وجود را نیز به همراه دارد . علت این روال غروب خورشید است ، همانطور که حرارت محیط گرفته می شود ، دمای مغز نیز پایین می آید ، به همین دلیل است که تنظیم ساعات خواب و تغذیه بسیار اهمیت دارد مخصوصا در افراد افسرده ؛ بهترین زمان برای میل کردن یک وعده ی غذایی کامل در این بازه است مثلا ساعت 19 ؛ با این کار حرارت از دست رفته ی بدن به دست می آید همچنین تا ساعت 22 که زمان مناسبی برای خواب است هضم غذا انجام شده و اصطلاحا سنگین نخواهید بود .

اما حتما پیش از خواب صورت خود را با گلاب شستشو داده یا حداقل مواد خوراکی گرم مانند ارده شیره میل کنید زیرا در عالم خواب وارد زمستان ، یعنی آخرین فصل از چهار فصل خواهید شد . زمستان اوج سرما است ، در این ساعات ( 24 تا 6 صبح ) بدن با افت شدید حرارت روبرو می شود و اگر راه جبرانی وجود نداشته باشد این امر می تواند سبب مرگ شود ؛ علت اکثر فوت هایی که در صبح زود وجود دارد همین است . حالا که کمی دقیق تر نگاه می کنیم می توانیم درک کنیم علت ساعت نماز شب و نماز صبح چیست . قطعا چیزی جز نجات دادن جان آدمی و دور کردن آن از بلایی همچون مرگ نمی باشد .

در سه نوبت نماز واجب ، روز انسان به قشنگی تقسیم بندی شده است و این زمان ها با تغییر فصول و بلند و کوتاه شدن روز در ارتباط مستقیم است . ساعاتی بعد از نماز صبح بهترین زمان برای میل کردن صبحانه ، وقت اذان ظهر مناسب یک میان وعده ی سبک ( از میوه و سبزیجات ) و بعد از اذان مغرب و نماز وقت خوبی برای یک وعده ی غذایی کامل است ( ناهار ) ، شام هم که قطعا به دلیل ضرر بسیاری که دارد حذف می شود .

چهار فصل وجودتان همواره سبز و پرنشاط .

مرتبط ها

قالب خبری