لبو و انتظاراتی که از این میوه پرطرفدار می رود ؟

:: نویسنده : بخش گوناگون
:: تاریخ انتشار : اکتبر 11, 2018
لبو و انتظاراتی که از این میوه پرطرفدار می رود ؟

این مقاله اختصاص دارد به بیان خواص و فواید یکی از خوراکی های پرطرفدار فصول سرد یعنی لبو ؛ ماده ای خوراکی که جایگاه نسبتا خوبی در میان ایرانیان دارد .

لبو از جمله مفید ترین خوردنی هایی است که می توانید برای درمان بیماری های خود از آن کمک بگیرید می خواهیم به بررسی مزایای درمانی این ماده غذایی اشاره کنیم .
مبتلایان به امراض قلبی و کم خونی از این میوه بیشتر استفاده کنند این میوه برای درد مفاصل و نقرس،مقابله با پیری زودرس ، کاهش فشار خون و تقویت مغز و اعصاب نیز مفید و موثر خواهد بود.

لبو یکی از میوه های مخصوص فصل سرد است که خوردن آن در شب یلدا به صورت های مختلف جزء سنت های ایران است.

چغندر از گیاهان با ارزش تغذیه‌ای بالا و از سبزیجات ریشه‌ای مفید برای سلامت قلب و عروق است. رنگدانه‌های بی‌همتا و خاص آنتی‌اکسیدانی حاضر در این گیاه از بدن در برابر بیماری‌های عروق کرونر و آنفارکتوس محافظت می‌کنند و سطح کلسترول خون را پایین می‌آورند و خاصیت ضدپیری دارند.

چغندر لبویی گیاهی است با فواید بسیار که پخته آن را لبو می‌گویند. پخته این گیاه، رعشه را معالجه می‌کند و بسیار آرامش بخش است.

لبو بسیار کم‌کالری و کم‌چربی (شامل فقط ۴۵ کیلوکالری به ازای ۱۰۰ گرم) می باشد و برای مغز و اعصاب مفید است.

در هر ١٠٠ گرم از آن، ٣٨٠ میلى‌گرم پتاسیم وجود دارد که به کاهش فشار خون کمک مى‌‌کند.

فیبر زیاد موجود در آن، موجب کاهش سطح کلسترول خون و کاهش خطر بروز سکته‌های قلبی در بیماران قلبی است.

چغندر قرمز به دلیل داشتن مواد مغذی آهن در کنار اسیدفولیک از بروز کم‌خونی جلوگیری می‌کند.

آب لبوی خام برای التهاب مثانه، رفع یبوست مفید است و علاوه بر آن این گیاه دارای ویتامین‌هایی است که اشتها آور است و برای افراد بسیار لاغر حکم کیمیا را دارد.

چغندر لبویی برای درد مفاصل و نقرس مفید است.

شیره چغندر، سیستم گردش خون را بهبود می‌بخشد و سیستم ایمنی بدن را ارتقاء می‌دهد.

از جمله خواص دیگر این گیاه تولید گلبول‌های قرمز خون، کمک به حفظ سلامت سلول‌ها، کمک به حفظ سلامت کل بدن و کمک به جذب بهتر بسیاری از مواد مغذی می باشد.

لبو پاک کننده عالی است و می‌تواند معده را شستشو داده و حکم مسهل برای برخی افراد دارای یبوست دائمی دارد.

با توجه به این که بخش‌های خوراکی چغندر لبویی در برگ و ریشه آن است، ولی در برگ‌های این گیاه طی طول روز، قند تولید می‌شود و هنگام عصر اگر برگ آن خام خورده شود، کاملاً شیرین است.

چغندر لبویی حاوی مقدار زیادی عناصر معمولی و کمیاب همچون پتاسیم، گوگرد، ید، آهن و مس است.

منبع : دکتر سلام

اشتراک گذاری این مطلب در :