قارچ های دنبلان و خواص دارویی و درمانی آن ها !
قارچ ها به 3 دسته تقسیم می شوند : پرورشی ، زیرزمینی و وحشی ؛ ما امروز می خواهیم درمورد قارچ های دنبلان که جزء گروه قارچ های زیرزمینی هستند با شما صحبت کنیم .
قارچ های دنبلان به دو دسته تقسیم می شوند :
1ـ قارچ های جنگلی
2ـ قارچ های صحرایی و نیمه خشک
قارچ های دنبلان یک نمونه از خوش مزه ترین و پرخاصیت ترین قارچ های زیرزمینی هستند که توانایی بسیاری در کاهش کلسترول خون انسان دارند ؛ این قارچ ها ضمن کاهش کلسترول خواص دیگری هم در خود جای داده اند ، خواصی از قبیل : کاهش قند و فشار خون ، ممانعت از به وجود آمدن بیماری های ناشی از باکتری ها و قارچ ها ، ضد سرطان و بیماری های انگلی و مهار تجملات پلاکتی .
قارچ های دنبلان ضمن طعم و مزه ی خاصی که در خود گنجانده از لحاظ اجتماعی و اقتصادی هم بسیار مفید می باشند زیرا این قارچ ها به صورت طبیعی رشد می کنند ؛ زمان برداشت قارچ های دنبلان اوایل بهار و نیمه های زمستان می باشد ، قارچ دنبلان را می توان به دو صورت مصرف نمود :
1ـ به صورت بوداده
2ـ بر روی آتش ( البته این قارچ ها را می توان با تخم مرغ هم سرخ کرد )
بیشترین مناطقی که از قارچ های دنبلان استفاده می کنند ، کشورهای عربی و کشورهای حوزه دریای مدیترانه هستند ؛ عده ای از اعراب بیابانی بعضی از کشورها از قارچ های دنبلان به عنوان گوشت استفاده می کنند زیرا شیوه ی مصرف و پختن قارچ های دنبلان بسیار شبیه گوشت می باشد .
قارچ های دنبلان مملوء از پروتئین ، کربوهیدرات و فیبر هستند ، قارچ دنبلان کوهی یکی دیگر از قارچ های دنبلان محسوب می شود ؛ دنبلان کوهی شامل 4.76 درصد آب ، 18 تا 20 درصد ماده ی خشک ، 40 تا 60 درصد کربوهیدرات ، 20 تا 27 درصد پروتئین ، 3 تا 7 درصد لیپید ( چربی ) ، 7 تا 13 درصد فیبر خالص و 7 تا 9 درصد خاکستری می باشد ؛ قارچ های دنبلان ضمن خواص بالا خواص دیگری هم دارد که در مرحله ی آزمایش می باشند و هنوز کامل به اثبات نرسیده اند به طورمثال : ویژگی های زیست شیمی و بیولوژکی .
وجود کربوهیدرات ها در قارچ های دنبلان کوهی موجب شده که این قارچ های به مواد غذایی منحصر به فردی تبدیل شوند ، غذایی که برای عملکرد دستگاه گوارش بسیار مفید است ؛ بعضی از قارچ های دنبلان حاوی آمینواسیدهایی هستند که در پروتئین ها یافت می شود .