قابلمه ها چگونه به سلامت انسان صدمه میزنند

:: نویسنده : بخش گوناگون
:: تاریخ انتشار : ژانویه 15, 2015
قابلمه ها چگونه به سلامت انسان صدمه میزنند

قابلمه نیز مانند بسیاری وسیله های دیگر باید به طور منظم تعویض شود ، زمان تعوسض قابلمه ها با توجه به جنس و علائمی که در ظاهر آن ها مشاهده می شود متفاوت است .

جنس قابلمه و ظروفی که در آن موادغذایی ، غذای گرم و… را طبخ کرده یا فریز می کنیم همیشه مورد بحث بوده است ، با وجود انواع قابلمه های مختلف در طرح و رنگ های گوناگون ، کدامیک به سلامت انسان کمترین آسیب را می زنند ؟ در مورد آن فکر کرده اید ؟!
قابلمه های تفلون چرا از دور رقابت ها خارج شدند ؟
همانطور که میدانید هر محصولی از لایه های متعدد تشکیل می شود ، در ساخت قابلمه های تفلون نیز از لایه های متعدد با جنس های مختلفی کمک گرفته شده است ، جنس درونی قابلمه ( تفلون ) به گونه ای طراحی شده است که طبق ویژگی هایش غذا را به راحتی از خود ول کرده و باعث چسبندگی نمی شود ؛ با گذشت زمان و فرسوده شدن بافت قابلمه ، خراش هایی بر سطح آن ایجاد می شود که علاوه بر ایجاد چسبندگی باعث وارد شدن مواد شیمیایی به غذا می گردد ؛ از این رو قابلمه های تفلون تا حد زیادی محبوبیت خود را در بین مصرف کنندگان از دست دادند . بدترین کار ممکن در مواجه با چنین رخدادی ، تعمیر قابلمه های تفلون است که حتی موجب چند برابر شدن آسیب می شود .
شاید بهترین جنس قابلمه را از نظر بهداشت بتوان قابلمه های استیل معرفی کرد ، البته پخت غذا در قابلمه های استیل نیازمند حوصله فراوان است ، کار کردن با حرارت بالا باعث می شود غذا به راحتی در این قابلمه ها بچسبد و ته بگیرد .
اگر تمایلی به استفاده از قابلمه های استیل ، آلومینیومی و یا پیرکس ندارید ، می توانید از چدن هم استفاده کنید ، هرچند سلامت قابلمه های چدن از استیل و… کمتر است اما ضرر های تفلون را ندارد . لازم به ذکر نیست که قابلمه های چدن در مقایسه با تفلون وزن بسیار سنگینی دارند .
قابلمه های با جنس لعابی هرچند که برای پخت سوپ و دیگر غذاهای با آب فراوان مناسب هستند اما توصیه بیشتر در استفاده ی این قابلمه های برای نگهداری غذا در یخچال است .
در یک نتیجه گیری کلی می توان گفت ظروف پیرکس و استیل از بی خطرترین جنس برای قابلمه می باشند که می توانید با خیال راحت از آن ها استفاده کنید ، در خصوص بکارگیری قابلمه های تفلون ، چدن ، لعابی و… نیز به محض مشاهده ی خراش بر سطح درونی قابلمه ها و جدا شدن لعاب و… آن ، باید استفاده از قابلمه را متوقف کنید .

اشتراک گذاری این مطلب در :