فواید ادویه طلایی زعفران و موارد منع مصرف در دوران بارداری
زعفران به ادویه طلایی شهرت دارد ، این ادویه با طبع گرم خود درمانگر بسیاری از بیماری ها و امراض بوده است اما استفاده بیش از حد آن عوارضی را به دنبال دارد .
اولین ویژگی زعفران که همه از آن آگاه هستند ، ایجاد شادی و نشاط است ، خاصیت شادی بخشی زعفران تا اندازه ای است که اگر فردی بیش از حد معمول بخندد و ابراز شادی کند به شکل اصطلاح می گویند ” مگر زعفران خوردی !؟ ” . بنابراین زعفران به هر شکلی مصرف شود ( چای ، ادویه و…) گیاهی ضد افسردگی محسوب می شود .
از دیگر تاثیرات مثبت زعفران در بدن می توان به مقاومت در برابر سرطان اشاره کرد ؛ در زعفران مقدار قابل توجهی مواد از خانواده کاروتنوئیدها یافت می شود ؛ از آنجایی که کاروتنوئیدها واکنش های خنثی کننده و مختلفی در برابر سلول های سرطانی دارند ، زعفران را می توان گیاهی ضدسرطانی برشمرد . علاوه بر این مواد موجود در زعفران مانع تجمع کلسترول در رگ ها و در نتیجه بالا بردن سلامت قلب خواهند شد ( برای این منظور از چای زعفران استفاده کنید ) . برای تسکین دردهای زیر شکمی متوسط تا شدید ، همچنین درد در دیواره روده بزرگ هم می توان از زعفران ( دم کرده ی زعفران ) بهره برد .
دیگر خواص دم کرده ی زعفران :
وجود کروستین در زعفران دم کرده سبب شده است که زعفران بر روی فشارخون اثرگذاشته و سبب کاهش آن شود همچنین خاصیت خلط آوری آن باعث ایجاد سرفه و استفراغ شده به همین جهت سینه را سبک کرده و در تسکین درد سینه و گلو مفید است .
خواص زعفران به صورت تیتروار :
با توجه به توضیحات پیشین ، خواص زعفران ( خصوصا در استفاده از آن به صورت چای و دمنوش ) را می توان به این ترتیب بیان کرد :
درمان آسم و سرفه .
مقابله با خشکی پوست .
جلوگیری از حمله های عصبی .
تسکین سوزش سردل .
دفع گازهای معده .
درمان بی خوابی و در نهایت تاثیر در سرعت رشد موهای پشت سر ( به صورت موضعی ) .
مصرف زعفران به زن های باردار توضیه نمی شود ، همچنین در دوران قاعدگی نیز باید با احتیاط مصرف شود ( به دلیل افزایش استرس ) ؛ اگر از زعفران پیش از استفاده کنید با عوارضی چون از دست دادن شدید آب بدن ، اسهال و دفع خون از اردار روبرو خواهید شد ، این عوارض از طبع گرم زعفران ناشی می شوند . اگر از زعفران به اندازه استفاده کنید ، ویژگی ادرارآوری را می توان یک مزیت دانست .