فلوس درختی خودرو که دارای طبعی گرم و تر است
نام علمی فلوس ، Cassia Fistula می باشد و دارای ترکیبات شیمیایی نظیر : اکسی آنتراكینون ، مواد قندی ، صمغ ، اسانس و مواد روغنی است که در ادامه بیشتر با آن آشنا می شویم .
درختی که ارتفاعش به 10 الی 15 متر می رسد و یک درخت خودرو محسوب می شود ، این درخت بیشتر در مناطق گرمسیر دنیا ، مانند جنوب ایران ، هندوستان و همچنین آفریقا قابل رویش می باشد که البته در برخی از نواحی ایران به نام خرنوب هندی و یا خیار شنبر نیز معروف می باشد .
فلوس دارای میوه ای به طول 30 الی 50 سانتی متر و قطری به اندازه ی 2 تا 3 سانتی متر است .
درخصوص خواص دارویی فلوس می توان به چند مورد اشاره داشت :
– برطرف کننده ی اسهال خونی به واسطه ی جوشانده ی پوست درخت فلوس
– باعث باز کردن گرفتگی روده و رفع دل پیچه می گردد که بایستی برای اینکار فلوس را با ریشه ی ختمی مخلوط و مورد استفاده قرار داد
– درد مفاصل و نقرس را درمان می کند ( به اینصورت که باید فلوس را به موضع درد مالید )
– فلوس درمان کننده ی بیماری دیفتری می باشد ( برای اینکار بایستی فلوس را با آب گشنیز مخلوط کرده و به بیمار داد تا غرغره کند )
– فلوس رفع کننده ی یبوست نیز هست
– فلوس باعث نرم شدن سینه می گردد و به نوعی می شود گفت که مثل شربت سینه عمل می کند
– و علاوه بر موارد بالا ، یکی از داروهای گیاهی مفید برای کلیه ها نیز می باشد ، مخصوصا برای آنهایی که دارای کلیه های سنگ سازی هستند ، زیرا می تواند از ابتلا به سنگ کلیه جلوگیری کند
البته از مضرات فلوس هم نباید بگذریم ؛ از آنجاییکه فلوس به روده ها می چسبد ، می تواند برای معده مضر باشد و باعث ایجاد دل درد و ناراحتی های روده گردد که ناگفته نماند برای رفع این مشکل هم راه حلی وجود دارد و آن خوردن فلوس با مصلحاتی چون : مصطکی و انیسون روغن بادام می باشد .
اگر می خواهید با انواع روش مصرف فلوس نیز آشنا شوید در ادامه با آموزش و توضیحات 2 شیوه ی انجام اینکار ما را همراهی کنید .
1- جوشانده ی فلوس :
آموزش تهیه : 10 گرم عسل فلوس را با یک لیتر آب جوش مخلوط کرده و آنرا صاف کنید .
خاصیت : به عنوان یک مسهل خوب عمل می کند .
نکات : اول اینکه برای بهتر کردن طعم عسل فلوس ، می توانید مقداری شربت گیلاس یا انجیر را به جوشانده ی خود اضافه کنید و دوم اینکه مقدار عسل فلوس را می توانید در مورد یبوست های سخت ، تا 60 گرم نیز افزایش دهید .
2- مربای فلوس :
آموزش تهیه : 5 گرم عسل فلوس را با یک لیتر آب مقطر مخلوط کرده و سپس مقدار 125 گرم قند کوبیده را به آن اضافه کنید ، بعد آنرا حرارت دهید تا به آرامی آب آن بخار شود و وزن آن به 100 گرم برسد و غلیظ گردد .
خاصیت : به عنوان یک مسهل خوب عمل می کند .
نکات : مقدار مصرف آن بایستی 50 الی 100 گرم در روز باشد .