غذای گیاهی لذیذ باوجود حذف چربی از آن ها
یکی از مهم ترین موارد در پخت یک غذای گیاهی ، خوش طعم بودن غذا است زیرا در این حالت به دلیل حذف چربی ها ، طعم غذا تا حد زیادی به مواد و روش پخت بستگی دارد .
از مهم ترین موارد در تهیه ی یک غذای گیاهی حفظ طعم غذا و ویتامین موجود در مواد تهیه شده می باشد ، زیرا روغن که یکی از طعم دهنده های اصلی است حذف شده است . به عنوان یک نکته هنگام پخت وپز باید گفت همیشه با حرارت کم کار کنید ، زمانی را برای آشپزی در نظر بگیرید که مجبور نباشید شعله را زیاد کنید و شعله ی کم جوابگوی نیاز شما باشد .
غذای گیاهی به غذایی گفته می شود که در تهیه ی آن ها از منابع حیوانی استفاده نشده است ، گزینه های باقیمانده حبوبات و سبزیجات می باشند که با روش های پختن ، بخارپز و دودی کردن ( درخصوص سبزیجات ) قابل استفاده و مصرف می باشند .
اول از همه سعی کنید موادغذایی خود را از گروه های مختلف انتخاب کنید ، به این شکل که از سبزیجات با طعم شیرین ( مانند خانواده ی کلم ) ، تند ( تربچه ، تره و… ) ، ترش ( مثل آلو ) و دیگر طعم ها به صورت ترکیبی استفاده کنید . در این حالت قطعا غذای گیاهی خوش طعم تری خواهید داشت تا غذایی با یک طعم واحد .
هنگامی که اقدام به پختن می کنید ، از مقدار آب مناسب استفاده کنید ، اکثر سبزیجات با قرار گرفتن در برابر حرارت آب زیادی را از خود پس می دهند ، اگر به مقدار کافی و در حد نیاز به آن آب اضافه نکنید ، غذای گیاهی شما به یک غذای آبی تبدیل خواهد شد ! که البته هیچ گونه طعم خاصی هم نخواهد داشت . پس همیشه مقدار آبی را به غذا اضافه کنید که تا پایان زمان آشپزی به حد معین و قابل قبولی برسد .
اگر از حبوبات استفاده می کنید ، پیش از مصرف ، نفخ آن ها را بگیرید .
از جمله دیگر نکات مهم برای داشتن یک غذای گیاهی خوشمزه ، استفاده از ادویه های خوش مزه و چاشنی های مناسب می باشد ، انواع سس هایی که با طعم دهنده های قوی مانند سرکه ، آبلیمو ، فلفل ، آویشن ، پودر کاری و… تهیه می شوند برای این منظور مناسب هستند ( نعناع تازه و زیره از طعم دهنده های فوق العاده هستند ) .