جدیدترین مطالب امروز

علت ورم غدد لنفاوی و راه های درمان تورم ایجاد شده

تهیه کننده : بخش گوناگون

تهیه شده برای بخش : پزشک خانواده

علت ورم غدد لنفاوی و راه های درمان تورم ایجاد شده

ضررهای موم انداختن برای زیر بغل از یک شایعه شروع شد و تا اثبات آن به سبب تحریک غدد لنفاوی و تورم آن ها ادامه یافت . علت تورم غدد لنفاوی وراه های درمان آن .

غدد لنفاوی از زیرمجموعه های گروه عظیم دفاعی در بدن هستند که نام لنفاوی ها را به خود اختصاص داده اند، به عبارتی دیگر این غدد بیضی شکل که به صورت گروهی زندگی می کنند جزو سیستم ایمنی بدن بوده و از سلول های ایمنی تشکیل شده اند ( نوعی گلبول سفید خاص ) ، کار غدد لنفاوی را شاید بتوان به کار یک جاروبرقی تشبیه کرد البته در جذب موارد بیگانه و خطرناک مانند سلول های سرطانی !

مشهورترین پراکندگی غدد لنفاوی در زیر بغل ، کشاله ی ران و گلو می باشد ( به همین علت توصیه می شود از تحریک نواحی زیر بغل با موم خودداری کنید بعلاوه عفونت های گلو و یا درد شکم بسیار جدی گرفته می شوند ) . یکی از علل اهمیت این غدد آن است که کوچکترین تغییری در شکل ظاهری آن ها می تواند علامت و نشانه ی یک بیماری باشد ؛ به عنوان مثال عمومی ترین نشانه های مریضی در غدد لنفاوی متورم شدن و قرمز شدن آن ها است ، ویروسی که قدرت انجام این کار را دارد در ساده ترین شکل سرماخوردگی و درموارد حساس می تواند سرطان های غدد لنفاوی ، سرطان خون و حتی ایدز را شامل شوند .

به همان اندازه که غدد لنفاوی می تواند در سلامت انسان موثر باشند ، در صورت عفونت و بیماری ، میکروب را به راحتی پخش می کنند ؛ چرا که مایع لنفی مرتبط با آن ها به راحتی به جریان خون وارد شده و از آنجا جذب غدد لنفاوی می گردد ، همچنین پراکندگی آن ها در سطح بدن و تجمع گروهی غدد به این مسئله دامن می زند .

چه عواملی می تواند باعث تورم غدد لنفاوی شود ؟

هر کدام از این غدد به اندازه ی یک نخود هستند که غدد لنفاوی مربوط به هر بخش از بدن تحت تاثیر عفونت در قسمتی خاص متورم میشوند ( البته عفونت های ویروسی غدد لنفاوی سرتاسر بدن را درگیر می کنند ) ؛ چیزی که مشترک است : غدد لنفاوی در مقابل عفونت ورم کرده ( در اثر این تورم ناگهانی درد را به همراه دارند ) و گاه به اندازه ی 3 برابر خود می رسند ، این تورم تا حداکثر 7 روز پس از دفع عوامل بیماری زا فروکش می کند . دومین موردی که می تواند موجب تغییر اندازه غدد لنفاوی می شود نیز سرطان ها هستند …

سلول های سرطانی پس از حمله ابتدا غدد لنفاوی مجاور خود را آلوده می کنند و سپس به پیشروی ادامه می دهند ؛ تفاوت این حمله ی خاموش با مورد اول این است که تورم تدریجی صورت می گیرد در نتیجه بیمار احساس درد نمی کند .

زمانی که سرماخورده می شوید قطعا به پزشک مراجعه می کنید ، در مواردی هم که تورم غده لنفاوی دلیل واضحی برای شما ندارد مراجعه به پزشک اهمیت بیشتری پیدا می کند . پس از مراجعه با توجه به علت تورم ( ویروس یا سلول های سرطانی ) و میزان بزرگ شدن غدد ، طول بیماری تخمین زده شده و در صورت نیاز آزمایش هایی تجویز می گردد ؛ در غیر این صورت درمان با مصرف داروهای لازم آغاز می شود .

مرتبط ها

قالب خبری