جدیدترین مطالب امروز

علائم بروز بیماری آسم و دارو های کنترل کننده ی آن

تهیه کننده : بخش گوناگون

تهیه شده برای بخش : پزشک خانواده

علائم بروز بیماری آسم و دارو های کنترل کننده ی آن

بیماری آسم از رایج ترین مشکلات تنفسی می باشد ، در روند این بیماری عضلات دستگاه تنفسی منقبض شده و عمل دم و بازدم را برای شخص مبتلا به آسم دشوار می کنند .

بیماری آسم از جمله ناراحتی های دستگاه تنفسی است که نسبت به دیگر اختلال های دستگاه تنفسی درصد بروز بالایی داشته و به اصطلاح رایج تر است . از جمله نشانه هایی که می توان به عنوان علائم بروز کننده ی بیماری آسم در نظر گرفت می توان به سرفه و تنگی نفس ، خس خس کردن سینه و تنگی قفسه سینه اشاره کرد .

در بیماری آسم که دلیل بوجود آمدن آن برای هر فرد متفاوت بوده ( وراثت یا محیط ) و در ابتدا به طور کامل مشخص نمی باشد (  در طول درمان می توان در مورد آن اظهار نظر کرد ) عضلات دستگاه تنفسی منقبض شده و کار تنفس ( دم و بازدم ) را مشکل می کنند . داروی بیماری آسم به شکل اسپری های کوچک و همراه می باشد که بسته به شدت بیماری آسم در رنگ های مختلف ( با ویژگی های متفاوت ) تولید ، توسط پزشک تجویز شده و مورد استفاده قرار می گیرند . در صورت شدت گرفتن آسم از داروهای استنشاقی و یا دیگر دارو ها نیز استفاده شود و گاهی حتی فرد بستری شده و تحت نظر قرار بگیرد .

از علل بوجود آمدن بیماری آسم که از عوامل وراثتی و محیطی خارج نمی باشند می توان به سیگار کشیدن مادر در دوران بارداری ، آلودگی هوا و نگهداری برخی حیوانات خانگی اشاره کرد .

داروهایی که در خصوص بیماری آسم مورد استفاده قرار می گیرند در کل به دو دسته تقسیم می شوند ، داروهایی که برای درمان مورد استفاده می گیرند مانند اسپری ها یا در مواردی که بیماری شدت می گیرد داروهای خوراکی و یا تزریقی و دارو هایی که به منظور نگه داشتن بیماری در یک سطح مشخص و جلوگیری از پیشرفت آن مورد استفاده قرار می گیرند .

اسپری های درمانی در هر بار استفاده مجرای تنفسی را شل کرده و عمل تنفس را سهل می کنند البته امروزه دارو های دیگری نیز برای کنترل بیماری آسم تولید می شوند اما به دلیل عوارضی که در بلند مدت برای فرد استفاده کننده بوجود می آورند ، هنوز هم با گذشت سال ها ، اسپری های درمانی بهترین گزینه برای کنترل آسم می باشند .

چیزی که قابل توجه است پرهیز از قطع ناگهانی و سرخود اسپری و دارو ها با بهبود ظاهری بیماری است ، گاهی پیشرفت ناگهانی آسم و یا حملات ناگهانی به دلیل مصرف نا منظم دارو ها و یا قطع سرخود آن ها می باشد ، در صورتی که وضعیت تنفستان عالی و رو به بهبود است باز هم اجازه دهید پزشک معالج در صورت سلاح دید دارو ها را کم ، زیاد و یا قطع کند .

پیک فلومتر دستگاهی است که معمولا افراد مبتلا به بیماری آسم برای کنترل فعالیت و قدرت ریه های خود بکار می برند ، استفاده ی منظم از این دستگاه به پزشک در تجویز موثر دارو و … کمک چشمگیری می کند .

مرتبط ها

قالب خبری