ظروف مسی آیا برای سلامتی افراد مفید هستند یا مضر ؟

عده ای بر این عقیده هستند که ظروف مسی برای بدن و سلامتی ، مفید هستند و از طرف دیگر ، عده ای هم بر این باورند که این ظروف ، به بدن آسیب می زنند .
اگر شما هم دوست دارید که بالاخره پاسخ این سئوال را بیابید ، به ادامه ی این مقاله توجه کنید .
ظروف مسی نه تنها مس بدن را تامین نمی کند بلکه به سلامتی نیز آسیب می رساند !!!
بعضی از افراد معتقدند استفاده مداوم از ظروف مسی سبب می شود که مس مورد نیاز بدن تامین شود در حالی که این تفکر اشتباه است چرا که به مقدار مورد نیاز بدن، مس در مواد غذایی وجود دارد و نیازی به استفاده از ظروف مسی جهت تامین مس بدن نیست .
ظروف مسی از استحکام کافی برخوردار نیستند و استحکام فلزاتی مانند چدن را ندارند و احتمال دارد در هنگام پخت و پز با حرارت بالا و استفاده از موادغذایی که منبع اسیدی دارند؛ یونهای مس از ظرف جدا شده و وارد غذا شود .
سیداحمد حسینی در اینباره اظهارکرده است : ظروف مسی در هنگام ساخته شدن، قلع اندود می شوند و زمانی که در حرارت بالا با ظرف مسی غذا پخته می شود، به مرور زمان فلزات از بدنه ظرف جدا شده و با موادغذایی ترکیب می شود .
وی با بیان اینکه بهتر است در ظروف مسی پخت و پز صورت نگیرد، توضیح داد : استفاده مکرر از مس، موجب انتقال مس به بدن و بروز عوارضی در بدن و ایجاد بیماری هایی مانند آسیب های مغزی، عقب افتادگی ذهنی و بیماری های کلیوی می شود .
حسینی ادامه داد : بهترین ظروف برای پخت و پز ، ظروفی هستند که به موادغذایی واکنش نشان ندهند ؛ از جمله این ظروف ، ظرف های ساخته شده از چدن، سرامیک و پیرکس هستند که هیچ واکنشی نسبت به مواد غذایی ندارند .
این متخصص تغذیه افزود : همچنین در قدیم استفاده از ظروف روی و سرامیکی کاربرد داشت که اکنون دیگر از این ظروف نیز کمتر استفاده می شود زیرا ذرات هیدروکربنی می توانند از این ظروف انتقال یابند .
وی با اشاره به مزایای نسبی ظروف فلزی نسبت به ظروف پلاستیکی یکبار مصرف ، عنوان کرد : حرارت بالا ، ظروف را دی فرم می کند و برای خرید آش و حلیم بیرون ، بهتر است از ظروف فلزی استفاده شود و از به کار بردن ظروف پلاستیکی خودداری کرد .
منبع : دکترسلام