طرز تهیه شربت بیدمشک و خواص این شربت خانگی ؟

در این مقاله قصد داریم طرز تهیه شربت بیدمشک و خواص این شربت خانگی را بازگو کنیم ؛ برای تجربه چشیدن طعم شربت بیدمشک ، همراه این مقاله باشید .
شکوفههای درخت بیدمشک که در زبان محلی «پیش پیشا» گفته میشود، دارای اسانس معطری و کاربرد دارویی هستند و قبل از باز شدن برگها ظاهر میشوند. این سنبلهها بایستی تا قبل از شروع اولین بارندگیهای بهاری چیده و عرق آنها به روشهای سنتی یا صنعتی گرفته شود، چراکه برخورد باران با این شکوفهها و نشستن قطرههای باران بر روی آنها، از کیفیت و مطلوبیت عرق گرفته شده، میکاهد. از این عرق هم به طور مستقیم استفاده شده و هم برای تهیه نقل، شیرینیپزی و شربتسازی مورد استفاده قرار میگیرد.
برای تهیه شربت بیدمشک ، شکر یک پیمانه، آب دو پیمانه و عرق بیدمشک نصف پیمانه مورد نیاز است. به این منظور، آب را درون ظرف ریخته، حرات میدهیم تا به جوش آید، زمانی که آب به جوش آمد، شکر را به آن اضافه کرده و اجازه میدهیم به مدت دو دقیقه بجوشد، سپس آن را از روی حرارت برداشته تا سرد شود. پس از اینکه شهد کمی خنک شد، آب، شهد و عرق بیدمشک را به میزان دلخواه مخلوط کرده و در پایان کمی گلاب و زعفران به شربت بیدمشک اضافه کنید تا خوش عطرتر شود. از شربت بیدمشک در طب سنتی ایران به عنوان تقویت کننده، آرامبخش، ضد رطوبت و ضد گرمازدگی استفاده میشود.
منبع : ستاره