شکلات با پیشینه ی تاریخی سه هزار ساله در آمریکا
شکلات از دانه های خوشمزه به شمار می رود که طرفداران بسیاری از جمله کودکان دارد ، تمام این داستان خوشمزه سه هزار سال پیش در آمریکا به دنیا آمد .
حدود سه هزار سال پیش در آمریکای مرکزی ، آمریکای شمالی و مکزیک دانه ای پرارزش و خوشمزه برای نخستین بار پا به عرصه ی رقابت گذاشت . دانه های شکلات بومی آمریکا ( مرکزی و شمالی ) و مکزیک بود ، حتی در دوره ای به عنوان جایگزین برای پول استفاده می شد .کیک شکلاتی و محصولات دیگری که از شکلات تهیه می شد جزو گرانترین خوراکی ها بود و اگر بتوان برای یادآوری آن به فیلم ها اشاره کرد ، به یاد خواهید داشت که محصولات مشتق شده از شکلات در خانواده های اعیان به نمایش در می آمد .
و سرانجام شکلات پا از زادگاه خود بیرون گذاشت و وارد دنیا شد…
دانه های شکلات رفته رفته ترکیبات متفاوتی از خود را ارائه کردند و به شکل های بسیار متنوع ، با طعم های مختلف بازار را اشغال کرند ، تا جایی که شاید بتوان امروزه مصرف آن را افراطی و خارج از حد مناسب دانست .
شکلات هایی که وارد بازار می شوند به دودسته تقسیم می شوند ( شیرین و تلخ ) و تولیدکنندگان برای تهیه ی این دو دسته ، دو روش را مورد استفاده قرار داده اند :
اولین گروه در ترکیب خود ، دانه های شکلات و قهوه را پایه قرار داده اند ، شکلات تلخ و شکلات های استاندارد تولید شده در بازار از این فرمول استفاده می کنند .
دومین گروه در ترکیبات خود از روغن ، شکر ، رنگ مجاز و مقدار اندکی کاکائو استفاده می کنند .
عمده شکلات های شیرین به روش دوم تولید شده اند و ارزش چندانی در حوزه ی سلامت ندارند ، اما شکلات های تلخ ( که مصرف روزانه ی آن بیش از 20 گرم توصیه نمی شود ) نوع مرغوب شکلات بوده و فوایدی را دربر دارد :
کاهش بیماری های قلبی و عروقی
کاهش استرس و در نتیجه کم شدن آمار ابتلا به سرطان
تنظیم فشارخون ( به دلیل وجود منیزیم و پتاسیم )
محافظت از پوست در برابر اشعه ماوراء بنفش و بیماری های پوستی
نشات آور ، جلوگیری از تحلیل رفتن بدن ( از جمله پیری و آلزایمر )
و…
تمام این ویژگی ها مربوط به عناصر موجود در شکلات است ، به عنوان مثال پتاسیم و منیزیم موجود در شکلات سبب تولید ترکیبی در خون می شود که گشاد شدن عروق را در پی خواهد داشت و درنتیجه از بروز فشار خون بالا جلوگیری می کند .
موارد احتیاطی که در مورد شکلات وجود دارد از این قرار می باشد :
مصرف شکلات برای کودکان پیش فعال توصیه نمی شود .
استفاده ی بیش از 20 گرم در روز از شکلات باعث اضافه وزن و بیماری های به دنبال آن از جمله چربی ، قند و دیگر ریزفاکتورها می شود .
برای افراد کم خون ( خصوصا کم خونی ناشی از فقرآهن ) توصیه نمی شود بعلاوه ی اینکه در شیر نیز مانع جذب کلسیم خواهد شد .
در انتها نیز اگر شخصی با میل نمودن شکلات احساس سلامت بیشتری می کند ، به احتمال زیاد به دلیل تنظیم قند خون می باشد و برای پیگیری بیشتر بهتر است به پزشک مراجعه کند .