جدیدترین مطالب امروز

شنبلیله نوعی سبزی با خواص دارویی مختلف از لحاظ گیاه شناسی

تهیه کننده : بخش گوناگون

تهیه شده برای بخش : عطاری

شنبلیله نوعی سبزی با خواص دارویی مختلف از لحاظ گیاه شناسی

امروز می خواهیم با نوعی سبزی که از لحاظ گیاه شناسی دارای خواص دارویی مختلفی می باشد بیشتر آشنا شویم . نامش شنبلیله است ، که سبزی اصلی قرمه سبزی نیز هست .

شنبلیله در جاهای متعددی از دنیا قابل رویش است که از جمله ی آنها می شود به نواحی مختلف ایران ، هند ، الجزیره ، مصر ، ایتالیا و اسپانیا اشاره کرد .

این گیاه دارویی که دارای مواد چرب ، مواد نشاسته ای ، مواد ازته ، مواد فسفره و همچنین ماده ای به نام گونل لين می باشد از نظر ترکیبات شیمیایی نیز دارای طعم و اسانس معطر است ؛ علاوه بر این شنبلیله دارای ویتامینی می باشد که عامل جلوگیری کننده از بیماری پلاگرا می باشد و اثر گشاد کننده ی عروق را نیز داراست ، نام این ویتامین ، ویتامین B3 است که به نام های دیگری چون : اسيد نيكوتينيک يا نياسين هم شناخته شده است .

برای استفاده از شنبلیله و تهیه ی پماد این گیاه دارویی ، بایستی 3 تا 4 قاشق سوپ خوری دانه ی شنبلیله را با سرکه مخلوط کنید و پس از آماده شدن پماد شنبلیله ، آن را مورد مصرف قرار دهید . ( نمونه استفاده ای که می توان از پماد شنبلیله داشت ، رفع التهاب های سطحی پوست بدن است . )

و اما نوبتی هم که باشد ، نوبت بازگو کردن خواص دارویی شنبلیله است :

1- شنبلیله می تواند در رفع سل استخوانی اطفال بسیار مؤثر باشد .

2- از آنجاییکه شنبلیله دارای مواد فسفره ، ازته ، آهن و ياستازهای مختلف می باشد در تقویت لوزالمعده نقش مهمی دارد .

3- شنبلیله همچنین باعث به کار انداختن دستگاه هاضمه می شود و در نتیجه می تواند لاغری های مفرط را هم از بین ببرد .

4- شنبلیله اثرات مفیدی در اشخاص مبتلا به مرض قند و سل ریوی و استخوانی دارد .

5- شنبلیله برای تقویت عمومی بدن نیز کاربرد دارد که بدین منظور بهتر است ، دانه ی شنبلیله و گیاه آن را قبل از غذا مصرف کرد .

و در پایان نیز نکته ای درباره ی شنبلیله وجود دارد که بهتر است شما هم بدانید .

دانه ی شنبلیله با اینکه دارای خواص مفید زیادی می باشد ، بوی نامطبوعی دارد که می توان برای رفع این بود بد و استفاده از دانه ی شنبلیله ، این دانه را با مواد معطر مخلوط کنید که بوی بد آن تا حدی برطرف شود .

مرتبط ها

قالب خبری