شغل مهمترین وجه زندگی جوامع بشری در دنیا
شاید این ذهنیت تنها برای برخی جا نیفتاده باشد که بدون تحصیلات نمی توان شغل مناسبی یافت ، بیایید در خود تحولی صورت دهیم و این ذهنیت را با دلایل اصولی از خود دور کنیم .
چرا شغل مهم ترین وجه زندگی بشر به شمار می رود ؟
این مقوله در دوران های مختلف اشکال گوناگونی به خود گرفته ( حتی گاهی ، شخص وجهی در قبال کاری که انجام می دهد دریافت نمی کند ) اما اهمیت آن روز به روز پررنگ تر شده که کمرنگ نشده است .
شغل و زندگی شغلی از دسته مواردی نیست که برای حاشیه سازی پیرامون مسئله ای به آن رنگ و جلا داده باشند بلکه خود به عنوان موضوع اصلی و کلیدی در حال درخشیدن است .
اگر نقطه ی آغازی را برای بیان اهمیت شغل بخواهیم در نظر بگیریم می توانیم از علم روانشناسی شروع کنیم تا به برداشتی جامع، کوتاه و کاربردی برسیم ؛
آبراهام مزلو ( روانشناس) نیازهای فطری انسان را در پنج گروه جامع گردآوری کرده است :
– نیاز هایی مانند آب ، غذا و … ( نیازهای فیزیولوژیکی)
– نیاز به امنیت ( سرپناه ، ثبات و…)
– نیاز به محبت
– نیاز به احترام ( از جانب خود و دیگران )
– نیاز به خودشکوفایی ( پرورش استعداد ها و … )
با کنار هم قرار دادن بند اول و بند دوم، پل ارتباطی ای بهتر از شغل نمی توان در نظر گرفت.
اما چه شغلی برای چه کسی ؟
استخدام در دنیای امروزه شاید بی اغراق بتوان گفت به یک رویا تبدیل شده و کسانی که سال ها تلاش کرده و در رشته ای مدرکی را کسب کرده اند هم به سختی وارد سازمان یا نهادی می شوند ( آن هم به صورت موقت ) .
اگر یک فرد نتواند مهارتش را در حد نیاز بازار افزایش دهد، شاید با رابطه بتواند وارد یک شغل شود اما در آن دوامی نخواهد داشت .
علاوه بر این بسیار دیده شده که حرفه ای در بازه ای از زمان بازدهی بیشتری دارد و بعد از رسیدن به نقطه ی اوج کم کم رو به سقوط می رود ، از بیان این جمله قصد به تشویق شما برای از این شاخه به آن شاخه پریدن نداریم بلکه متذکر می شویم که قابلیت انعطاف را در خود بالا برده و این احتمال را در نظر بگیرید که شغل شما به طور دائم مورد پسند جامعه قرار نگیرد و مشتریانش را از دست بدهد پس باید بتوانید شغل دیگری را جایگزین حرفه ی پیشین خود کرده و تسلیم عوامل بیرونی تهدید کننده شغل خود نشوید؛ همواره سعی کنید در شغل خویش به روز باشید ، نو آوری کرده و در صورت لزوم در فصولی از سال تغییر حرفه دهید .
در این جا سعی به تحمیل هیچ حرفه ای به شما را نداریم، تنها مشاغلی پر در آمد که نیازی به تحصیلات عالیه ندارند عنوان می شوند و قضاوت و تصمیم گیری به عهده ی خود شما است .
تعمیرموبایل ، خدمات کامپیوتری ، برق کار ، خیاط ، نجار ، کشت قارچ و تولید کود ، طلا سازی و جواهر سازی ، سرویس مدارس و اداره و ….
می بینید که تمام مشاغل نامبرده را با چند ماه کارآموزی و یا تماشای چند سی دی آموزشی می توان فرا گرفت و به عنوان منبع درآمدی خوب روی آن حساب کرد، تحصیل را نیز به عنوان یک علاقه ی شخصی می توان در اوقات خالی جای داد و به آن پرداخت .
اگر واقعیت را نبینید، اثرات آن در آینده ، خود به خود شمارا متوجه آن خواهد کرد .